winkelstraat, veranderingen

Veranderingen in 2017: waar moet u rekening mee houden?

Het aftellen is al begonnen; 2017 staat voor de deur. In het nieuwe jaar voert de overheid de nodige veranderingen door. Hieronder een overzicht. 

AOW-leeftijd gaat omhoog

Op het gebied van werk en inkomen gaan er een aantal zaken wijzigen. De AOW-leeftijd gaat vanaf 2017 met 3 maanden omhoog naar 65 jaar en 9  maanden. Het maximale schenkingsbedrag gaat omhoog naar 100.000 euro. Dit geldt moet wel gebruikt worden voor het kopen of verbouwen van een woning en is bestemd voor ontvangers tussen de 18 en 40 jaar. En vanaf 2017 moeten werkgevers het volledige minimumloon betalen. Mensen met een bijstandsuitkering mogen meer vermogen hebben, bijvoorbeeld spaargeld. De berekening van de hoeveelheid belasting die we betalen over ons vermogen verandert. Het belastingvrije bedrag gaat omhoog naar 25.000 per persoon.

Alle zorgverzekeringen worden duurder

Als het gaat om de zorg staat er ook het nodige te gebeuren. Zo zal het niemand ontgaan zijn dat alle zorgverzekeringen duurder worden. Het basispakket wordt uitgebreid en het verplichte eigen risico blijft gelijk met 385 euro. De zorgtoeslag stijgt en iedere zorgaanbieder moet een klachtenfunctionaris hebben voor als u er met de zorgverlener niet uitkomt. Zorgverzekeraars vergoeden alleen nog zorg van ggz-zorgaanbieders met een zogeheten kwaliteitsstatuut.

Minder hypotheek en de huurtoeslag gaat omhoog

Vanaf 2017 mogen we minder lenen voor een hypotheek. Nog maar 101 procent van de waarde van het koophuis. Tweeverdieners mogen iets meer geld lenen. Vanaf het nieuwe jaar wordt het 2e inkomen voor 60 procent meegerekend. De huurtoeslag gaat omhoog en de huurstijging valt gemiddeld lager uit door de invoering van de maximale huursom.

Goed nieuws voor autorijders: de motorrijtuigenbelasting voor personenauto’s gaat omlaag. De snelle e-bikes krijgen vanaf volgend jaar een bromfietskenteken.

(Bron: RTL Z)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Hanneman says:

    Waar u rekening mee moet houden in 2017…. Nou, dat de VVD met om het even welke andere partij(en) een kabinet gaat vormen dat zal voortploegen op de ingeslagen weg. Er zijn nu allerlei praatjes over gestegen lonen, gelijkblijvend eigen risico maar ik durf het wel aan te stellen dat na de verkiezingen plaats zal moeten worden gemaakt voor uitingen van ongenoegen over hogere huren, premies en andere financiele aanpassingen ten gunste van de banken, verzekeraars en andere pluk het leeuwendeel van de bevolking maar kaal organisaties en bedrijven. Vult u de rest maar zelf in en kleur de plaatjes.

    oosterwijck says:

    Veranderingen die U te wachten staan? …. Dat zal afhangen van Uw stem. … Als het gepeupel niet wakker wordt en niet massaal op de SP gaat stemmen, zal er weinig veranderen. De uitverkorenen zullen verder gaan in de ingeslagen weg. En die weg kan ik wel voor U uitstippelen, namelijk: De kloof tussen arm en rijk zal groter worden. Het middenkader van de maatschappij zal grotendeels verdwijnen. Het weinige werk dat uitgevoerd moet worden, zal verdeeld worden onder dagloners (ook wel ZZP’ers genoemd). Vroeger stond de dagloner bij de poort van de fabriek te wachten, met de pet in de hand. Nu zit de dagloner thuis achter zijn computer te wachten, totdat hij een oproep krijgt, om onder de geldende prijs, zich zelf aan te bieden. … CAO’s zullen verdwijnen, evenals vaste contracten (vaste aanstellingen) De uitverkorenen, geven elkaar erebaantjes in de publieke sector (industrie is er nauwelijks nog), waardoor alle diensten in die sector exorbitant zullen stijgen, zoals huurwoningen, zorg, ziektekostenverzekeringen. De pensioenfondsen worden leeggeplunderd, door verre banken, met onduidelijke investeringen. Banken houden de deuren voor cliënten gesloten en laten elk jaar even weten hoeveel overheidssteun ze nodig zullen hebben om de bonussen uit te betalen. Het gepeupel kan alle rekeningen niet meer betalen, dus de betaling van vaste lasten wordt met de uitkeringen verrekend en voedsel wordt verstrekt met voedselbonnen. …. Bezit is alleen nog voor de uitverkorenen, het gepeupel heeft geen bezit meer. Het gepeupel leeft in getto’s en de uitverkoren in beschermde, ommuurde en bewaakte woonwijken. We hoeven alleen maar naar Amerika te kijken (of naar Zuid-Afrika), om te zien wat ons te wachten staat. Daar hebben de uitverkorenen al langer huis gehouden. … Schrik je van dit vooruitzicht? … Stem op de SP, dan is er nog een vluchtweg.