Pensioenmanifest

Tussenstand MAX Pensioenmanifest: 52.407 ondertekenaars

Nog geen 72 uur na de officiële lancering van Het MAX Pensioenmanifest staat het aantal ondertekenaars op 52.407. In het manifest pleit MAX middels 5 punten voor een eerlijker, goedkoper en transparanter pensioenstelsel. Het manifest kan nog steeds ondertekend worden op www.maxpensioenmanifest.nl.

Ambassadeurs

Onder de 52.407 ondertekenaars bevindt zich bovendien een aantal bekende ambassadeurs. MAX-directeur Jan Slagter reageert op de enorme animo: “Het is overweldigend om te zien hoeveel mensen, jong en oud, zich in een korte tijd achter ons manifest scharen. Dat laat zien dat het écht tijd is voor een groot aantal ingrijpende veranderingen binnen ons huidige pensioenstelsel”.

Zwarte Zwanen

MAX-journalist Cees Grimbergen – “In de 7 delen van de pensioendocumentaire Zwarte Zwanen toonden we het al aan; er is van alles mis in de pensioenwereld, terwijl niemand er serieus wat aan wilde doen. Tot nu. Met de steun van al deze en toekomstige ondertekenaars kunnen we de vakbonden, de regering, de pensioenindustrie en toezichthouders zoals De Nederlandsche Bank laten zien dat Nederland het tijd vindt voor verandering!”

MAX Pensioenmanifest

Het MAX Pensioenmanifest werd afgelopen maandagavond gepresenteerd in het Nationaal Pensioendebat op NPO 2. Lezers van MAX Magazine ontvingen het manifest dinsdag in hun gids.

Lees hier het gehele MAX Pensioenmanifest.

Vandaag, donderdag 17 mei 2018, nam MAX-presentatrice Elles de Bruin in Meldpunt Online een kijkje bij de MAX Ombudsman, waar de telefoon al dagen roodgloeiend staat. Bekijk de video hier.

Geef een antwoord

Reacties (10)

  Ga voor eerlijkheid says:

  Het wordt hoog tijd dat het pensioenkartel eens stevig aangepakt worden dit kan allen bereikt worden als de bevolking in zeer grote getallen achter het initiatief van omroep MAX staat. Het is een groot circus van zelfverrijking dat elkaar baantjes toespeelt. Wat mij vooral opviel zover ik weet, dat niemand van de eerste kamer heeft gereageerd op dit debat. Zou hier iets achter zitten? Het zou wenselijk zijn dat er een onafhankelijke toezichthouder komt die vervolgens bij het ontdekken van fraude en corruptie verdenkingen direct naar de rechter kan stappen. Het huidige beleid waar het in de uitzending overging stelt totaal niets voor.
  Ik ga er mee stoppen want gewoon ziek van dat pensioen gedoe. Maar Cees van Grimbergen is voor mij een van de weinigen programmamakers die echte problemen aan de kaak stelt. Cees, jij bent de beste, ga zo door. En een pluim voor het totale team van omroep MAX.
  Gr. Jack

   1700Miljard says:

   Er is zelfs een documentaire geweest 2 jaar terug op npo3 om te achterhalen hoe dat nu zat , Ze zouden heel open zijn.Ons pensioen , wordt beheerd door de regering en een (open )Amerikaans bedrijf

   1700Miljard says:

   Dit Amerikaans bedrijf zou het open en goed vertellen over hoe en wat er met ons geld gebeurd, na 4 dagen voor de deur te hebben gestaan , weten we nog niks.

   1700Miljard says:

   Dames en Heren ,
   1700 miljard is heul heul veul geld!

  1700Miljard says:

  Er zit namelijk 1700 Ja ………1700 miljard in de pensioenpot. Er heeft 1.5 jaar terug een minister op televisie gezegd, dat er zoveel in de pot zit dat we alle nu pensioengerechtigen wel 30 jaar 100 % uit kunnen betalen. izeleenzelfs

  oosterwijck says:

  Ik begrijp niet waarom er een pensioenmanifest nodig is, om de pensioenfondsen tot de orde te roepen. Er is toch voldoende wetgeving in het strafrecht om dieven aan te pakken? … Waarom zijn er zoveel verschillende pensioenfondsen? Er is toch ook maar één AOW fonds. Waarom moeten beleggingsadviseurs €25.000 per uur verdienen en waarom moeten die adviseurs ook nog een bonus ontvangen van miljoenen per jaar? Waarom dwingt een frauderende pensioenadviseur, zwijgplicht af en komt hij weg met het teruggeven van een deel van het gestolen geld. Waarom flikkeren we niet de regering (VVD) buiten, als blijkt, dat Rutte de pensioendieven ondersteun met regelgeving, om het leeghalen van de kas makkelijker te maken? …

  ErikG says:

  In mijn werkzame leven was ik CFO van een onderneming van 200 medewerkers. Jaarlijks ging ik naar de pensioenbijeenkomst voor directeuren en HRM medewerkers van het pensioen voor de metaalindistrie PME. Heb daar in een van die bijeenkomsten de directie van het PME geconfronteerd met een artikel wat toendertijd in de Volkskrant stond over beleggingen in bos/bomen in de USA. Dat had het PME gedaan op influisteren van een controller van hun die daar op vakantie was geweest omdat zoveel huizen van hout waren in de VS. Bleek later dat deze investering van ik dacht 300 miljoen euro helemaal was afgeboekt was een totale mislukking geworden, toen ik daar kritische vragen over wilde stellen werd ik afgekapt met de opmerking dat het slechts ging om een minor investering van nog geen paar procent, met andere worden gewoon ons geld wat gewoon door mismanagement van het PME gewoon was verdwenen zonder excuus nota bene en waar bemoei u zich mee. En zo zijn er nog vele veraheln meer dus ook ik vertrouw de sector niet zitten veel incapabele mensen op hoge posities helaas en de politiek is nu enkle nog druk om ons van het gas af te krijgen ook al zo’n rampdossier.

  oosterwijck says:

  Cees Grimbergen verdiend een journalistenprijs (of koninklijke onderscheiding) maar die zal hij nooit krijgen, omdat de pensioenmaffia tot dezelfde bevolkingsgroep hoort als de mediamaffia, evenals dezelfde bevolkingsgroep, die zitting nemen in de regering. Eigenlijk alle soort bedrijven, waar grof geld onttrokken kan worden aan de samenleving (Banken, verzekeringen, ziektenkostenfonds, farmacie-industrie en niet onbelangrijk de media waarbij de telvisie de belangrijkste graaicultuur heeft) zit deze bevolkingsgroep. Liegen en bedriegen is hun handelsmerk en als je commentaar levert, word je beschuldigd van discriminatie en haat jegens hen.

  ApHospers says:

  Ik steun het MAX Pensioenmanifest volledig.
  Een simpeler,eerlijker en goedkoper pensioenstelsel is gewenst.

  Frekie says:

  het is een grote schande wat hier allemaal gebeurt ,en wat denk je van het verleden de jaren 70/80 en welke partij er ook regeert ze hebben allemaal schuld aan deze ellende 1 pensioen fonds en de rest over boord .Wat denk je wat dit aan meer geld in de pot brengt al die zakkenvullers er uit maar dit is een utopie vooral met deze Regering kijk naar de Dividend belasting .Deze regering moet eens heel goed in de spiegel kijken en niet alleen aan de groot verdieners denken 11 jaar niet een dubbeltje er bij pensioen word gekort vandaag of morgen wie doet hier iets aan niemand .Die 2 christelijke partijen in het kabinet laten zich helemaal inpakken door onze minister president ,ze mochten mee regeren maar moesten doen wat hij zei ,is dit democratie ?Volk partij Voor de Democratie en zo is het ik ga bijna over m,n nek een grote schande !!!!