Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “ik ben vriendin anders gaan zien na onze vakantie”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Petra is kort geleden teruggekomen van een vakantie met een vriendin. Deze vrouw kent zij nog niet zo heel lang, maar thuis verloopt het contact altijd goed, dus een vakantie leek Petra wel wat. Nu liep dat anders dan zij had gehoopt…

“Ik ken T. nu een paar jaar en we zijn sinds 2 jaar best goede vrienden. Dit jaar ben ik voor het eerst met haar op vakantie gegaan.. Helaas ontpopte ze zich daar tot een heel ander type mens. Ze wilde steeds de wandelroutes bepalen en gedroeg zich soms gewoon ronduit bazig. Ik vond dit niet fijn en heb haar er ook op aangesproken, waarna het eventjes afnam, maar later begon ze weer. Nu de vakantie voorbij is zie ik haar toch anders dan daarvoor. Ik denk erover om de vriendschap op een laag pitje te zetten, maar ik twijfel nog wel een beetje. Ik wil mij ook niet te veel laten leiden door 1 gebeurtenis. Wat nu?”

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (4)

 1. Nelleke reageert says:

  Als dit zich ontpopt tijdens een vakantie heeft u inmiddeld een beter idee gekregen van haar karakter. De kans is groot dat zij ook gaat proberen om uw leven te regelen. Mijn advies, kappen met die vriendschap voor het te laat is.

 2. Jojo52 says:

  Ik heb ook zo’n ervaring. Op vakantie werd alles door haar beslist. Ook besproken. Conclusie: niet meer met haar op vakantie. De contacten verliepen daarna vanzelf af. Eerst nog af en toe contact momenteel hoor ik niks meer.
  Tip:Laat het op z’n beloop.

 3. Rikerica says:

  Op vakantie gaan is altijd riskant voor de vriendschap. Ook met familie. Het gaat meestal alleen goed als je afstand kunt nemen. Ieder n eigen huisje of hotelkamer. Dagen op elkaars lip zitten kan funest zijn. Maar om nu de vriendschap te verbreken is wel erg drastisch. Neem ff afstand. Als het hier verder goed gaat waarom dan kappen. Niet meer samen op vakantie of 1 dagje ergens heen kan ook. Ik ben al 55 jaar bevriend met mijn beste vriendin maar vakantie zijn voor ons ook niet ideaal

 4. Marlous says:

  Uw vriendin vond het leuk om te wandelen in de vakantie-omgeving en wilde zoveel mogelijk zien. Zo zou ze wellicht ook een eigen vakantie aanpakken. Uzelf was het leidinggevende niet zo gewend van haar en vond het ook niet prettig dus.
  Ik zou voortaan een korte vakantie met haar plannen en van te voren plannetjes maken wat je wilt gaan doen. Ervaar maar eens hoe dat verloopt. Daarna kun je altijd nog bepalen of het een blijvende vriendschap is of niet.