babbeltruc bloedprikken door verpleegkundigen

Opgepast: dieven doen zich voor als ‘verpleegkundigen’

Er wordt gebeld. Niets vermoedend doet u de deur open. Aan de deur staan 2 ‘verpleegkundigen’ die u zeggen uw bloed te komen prikken. Maar in plaats van echte verpleegkundigen, zijn dit dieven die uit zijn op uw geld en waardevolle bezittingen. De politie Utrecht waarschuwt ouderen voor deze nieuwe babbeltruc. Niet alleen in Utrecht is de ‘bloedprikbende’ actief. Ook in Eindhoven en Delft zijn bij de politie meldingen binnen gekomen. 

Babbeltruc

Babbeltrucs zijn er in vele vormen en ze worden ook steeds brutaler. Dat blijkt ook uit de nieuwste vorm. In de stad Utrecht zijn er 2 meldingen gedaan van ‘verpleegkundigen’ die aanbellen bij ouderen en zeggen bloed te komen prikken. Dat bloedprikken gebeurt ook daadwerkelijk, maar ondertussen steelt één van de dieven geld, pinpassen en andere waardevolle bezittingen. De dieven hebben 360 euro aan contant geld buitgemaakt en een pinpas meegenomen. Met de pas is de afgelopen maand 2600 euro gepind.

Help ‘bloedprikbende’ opsporen

Zover bekend zijn de daders actief in de Utrechtse wijk Overvecht. Ook zijn er in Eindhoven en Delft meldingen gemaakt van ‘bloedprikbende’s’. Maar dat ze elders in de stad, of in het land, toeslaan kan de politie niet uitsluiten. Het is nog onbekend of het gaat om verpleegkundigen die op afspraak komen, of om mensen die willekeurig langskomen. De politie kan uw hulp bij het opsporen van de daders goed gebruiken. Mocht u informatie hebben, iets opvallends of verdachts hebben waargenomen of beelden van een bewakingscamera hebben. Neem dan contact op de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wees op uw hoede

De politie vraag ouderen zelf om op hun hoede zijn. “Als je niet in een cyclus zit waarbij regelmatig bloed wordt afgenomen, check het dan bij een officiële instantie als iemand aan de deur komt”, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. “En bij enige twijfel meteen de politie bellen.” Ook verzorgenden, familie en vrienden wordt gevraagd om alert te zijn op deze nieuwe babbeltruc.

Lees ook: App helpt om weerstand te bieden tegen babbeltrucs, Veiligheids10daagse helpt ouderen weerbaarder te worden tegen babbeltrucs, inbraak en phishing, Babbeltrucs steeds brutaler, Pas op voor deze zeer creatieve trucs van oplichters en Houd inbrekers buiten de deur tijdens uw vakantie.

(Bron: RTL Nieuws/Politie.nl)

Geef een antwoord