CoronaCheck-app

CoronaCheck-app al een tijdje niet gebruikt? Let dan hier op

Bezoek aan museum, horeca of bioscoop? of reizen naar het buitenland? Dan heeft u de CoronaCheck-app nodig om toegang te krijgen. Als u de app al een tijdje niet gebruikt heeft, is het verstandig om deze weer even te openen voordat u van huis gaat. Na een periode van inactiviteit en het ontbreken van een internetverbinding, bestaat de kans dat u uw QR-code niet kunt tonen.

CoronaCheck-app

De CoronaCheck-app is nu al een tijdje in gebruik in Nederland. In de mobiele app kunt u een QR-code aanmaken op basis van uw vaccinatie, – test – of herstelgegevens, waarmee u vervolgens toegang kan krijgen tot horeca, musea en nog veel meer locaties. Ook kunt u in de app een internationale QR-code aanmaken waarmee u kunt reizen naar het buitenland en die u kunt laten zien als het land van bestemming ook de regel heeft dat u alleen toegang krijgt op vertoon van de QR-code.

Offline

Maar wat als uw telefoon geen bereik heeft als u uw QR-code moet laten zien? Of er storing is bij uw mobiele provider? Heeft u dan een probleem? In potentie wel, maar in potentie ook niet. Het ligt helemaal aan de situatie. De Rijksoverheid heeft een speciale website ingericht rondom de CoronaCheck-app en daarop staat het volgende over deze kwestie: “Om je coronabewijs te maken heb je op dat moment verbinding met internet nodig. Daarnaast moet de CoronaCheck 1 keer per 10 dagen online zijn om instellingen op te halen. Om de QR-code vervolgens te tonen heb je geen internet nodig. Als je bij een evenement of op het vliegveld bent heb je dus geen internetverbinding nodig.”

Niet altijd zeker

U kunt de app in principe dus offline raadplegen, maar voorwaarde is wel dat u deze tenminste 1 keer in de 10 voorgaande dagen heeft geopend terwijl u wel toegang tot het internet heeft. Als u de app in de 10 dagen voor uw bezoek aan de horeca, museum of buitenlandse reis niet heeft geopend, kunt u de app dus niet offline raadplegen en bestaat dus de kans dat u uw QR-code niet kunt tonen. Houd dit dus in uw achterhoofd, want zo voorkomt u teleurstellingen.

Papieren QR-code

Als u er zeker van wilt zijn dat uw uw code altijd kunt laten scannen, kunt u er ook voor kiezen om ook nog een papieren QR-code te maken. Dit kunt u regelen via de website van de CoronaCheck-app. U heeft dan een DigiD-account nodig, een computer en printer en u moet kunnen bewijzen dat u corona heeft gehad, gevaccineerd bent of negatief getest bent.

Geen printer?

Heeft u geen printer? Ook dan kunt u een papieren coronabewijs krijgen. Houd uw burgerservicenummer (BSN) gereed en bel naar 0800-1421, het corona-informatienummer van de overheid. Tijdens het gesprek geeft u aan dat u graag een papieren coronabewijs thuisgestuurd wilt krijgen, waarna uw uw gegevens moet doorgeven. Allemaal gelukt? Dan krijgt u 2 codes thuisgestuurd: 1 voor gebruik binnen Nederland en 1 voor gebruik buiten de eigen landsgrenzen. Let op! het duurt wel eventjes voordat u de codes in de bus heeft, dus vraag ze op tijd aan als u weet dat u ze binnenkort nodig zult hebben.

Meer weten over het papieren coronabewijs? U leest er alles over op deze site.

coronatoegangsbewijs
Lees ook: Zo komt u aan een papieren coronatoegangsbewijs zonder CoronaCheck-app

(Bron: Rijksoverheid, archief, website CoronaCheck-app)

Geef een reactie

Reacties (3)

  zijde says:

  het papieren corona-bewijs had ik vorige week 2 dagen na aanvraag al in huis. Het kan dus ook heel goed gaan.

  Justme58 says:

  Ik heb een papieren versie. Want dat je die app om de zoveel tijd even moet activeren weten weinig mensen, en dan sta je daar met je app en dan doet ie het niet. Daarbij lijkt me de papieren versie prettiger wat mijn privacy betreft.
  Dat app gedoe hangt me allang de strot uit, app voor dit, app voor dat. Het is dat het nodig is voor mijn werk anders had ik mijn smartphone allang weggedaan en gewoon een simpel prepaid telefoontje genomen waar je alleen mee kan bellen en eventueel een sms versturen.

   DickStomp says:

   Helemaal met je eens! Ik ben 84 en geloof het allemaal wel. Zo’n raar groot ding meeslepen… Een telefoontje om te bellen en te sms-sen vind ik al groot genoeg. OK, mijn foto-album zit er niet in, maar daar heb ik WeTransfer voor!