ANBO lanceert vacaturesite voor oudere werklozen

Mensen van boven de 50 die werkloos worden, hebben vaak moeite met een nieuwe baan vinden. Daar willen ouderenbond ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren verandering in brengen met een nieuwe vacaturesite die speciaal ontwikkeld is voor de oudere werkzoekende.

Vacaturesite

Op de nieuwe site, die op 10 april 2018 wordt gelanceerd, kunnen werkgevers hun banen en klussen aanbieden. Oudere werkzoekenden kunnen hier vervolgens direct op solliciteren door zich kosteloos aan te melden op de website. De bedoeling is dat er niet alleen full-time functies op komen te staan, maar ook vacatures voor vrijwilligerswerk. Zodoende kunnen gepensioneerden die niet thuis willen blijven zitten er ook terecht. Daarnaast is de vacaturesite ook een plek waar zzp’ers kunnen zoeken naar passende opdrachten.

Lang werkloos

ANBO en Ervaren Jaren hebben besloten de vacaturesite in het leven te roepen omdat de organisaties constateren dat er te veel kwaliteit op de arbeidsmarkt onbenut blijft. Oudere werklozen zitten na ontslag veel langer thuis dan jonge werknemers. Uit onderzoek van ouderenorganisatie KBO-PCOB blijkt dat 80 procent van de werkloze 55-plussers meer dan 1 jaar moet zoeken naar ander werk. 45 procent staat na 2 jaar nog steeds aan de kant. Veel van hen denken dat hun leeftijd voor werkgevers een doorslaggevende rol speelt om hen niet aan te nemen.

Hallo Nederland

Hallo Nederland besteedt in de uitzending van 10 april 2018 aandacht aan de nieuwe vacaturesite van de ANBO. U ziet Hallo Nederland om 18.30 uur op NPO 2.

(Bron: ANBO, KBO-PCOB, archief, ANP)

Geef een reactie

Reacties (7)

  oosterwijck says:

  Leuk initiatief. .. Er zullen een stuk of drie senioren aan een baan geholpen worden en dan waait het wel weer over.

   Hans dijkstra says:

   Voor Groningen zij er geen vacatures op deze site.

  elja8 says:

  Senioren kunnen ook vacatures vinden op de Senioren Vacaturebank.
  Ondernemers kunnen ook Gratis Vacatures plaatsen en beheren op de Senioren Vacaturebank :
  http://seniorenvacatures.aantreffen.nl/
  Opgezet door en voor 55Plussers. En bestaat al een heel aantal jaren.
  Waarom daar ook geen aandacht aan besteden?

  Hans dijkstra says:

  Ik ben 58 jaar, werkzoekende en heb een verouderde grafische opleiding en ik kom uit Groningen, daar zijn de banen al niet voor het opscheppen. Ik kom niet in aanmerking voor een opleiding en er is ook geen mogelijkheid voor studiefinancieringciering. Ik maak op deze manier geen kans op een baan. Ik krijg dan ook afwijzing na afwijzing. Ik doe vrijwilligerswerk als Energie coach, maar ik wil graag een betaalde baan. Ik pleit voor een basis uitkering, dan kan ik gewoon vrijwilligerswerk blijven doen. En zie ik de basis uitkering als loon.

  oosterwijck says:

  Reactie op Hans Dijkstra. … Elke vrijwilligersbaan, pakt een kans op een betaalde baan weg. Er zijn in Nederland honderdduizenden functies die door vrijwilligers worden uitgevoerd, dat betekend dat honderdduizenden betaalde arbeidsplekken zijn verdwenen. Het is heel begrijpelijk, dat iemand met een sterke drang om te willen werken, zichzelf nuttig maakt in een vrijwillige functie, maar besef, dat een maatschappij, geregeerd door de VVD daar misbruik van maakt. Rutten zit handenwrijvend te genieten bij het begrip “Werken op vrijwillige basis” en tegelijkertijd, veroordeeld hij iedereen die profiteert van een uitkering, tot een misbruiker. Eigenlijk zouden alle vrijwilligers een maand moeten staken, om aan te tonen, hoeveel zij bijdragen aan de maatschappij.

  Jan 57 says:

  De heer of mevrouw Oosterwijck ik ben het niet met u eens, ook ik ben werkzoekende 61 jaar en doe ook vrijwilligers, maar dan bij een organisatie die bestaan louter uit vrijwilligers, zowel hoofdbestuur als afdeling bestuur worden niet betaald. Zo zijn er legio vacatures waar je niet voor betaald word. loop bv met een collectebus dan krijg je niets betaald.

  oosterwijck says:

  Reactie op Jan den Uil. … En daar ligt nu juist het probleem, Het moet niet kunnen bestaan dat er legio werkzaamheden zijn waar niet voor betaald wordt. Het moet niet kunnen dat er organisaties bestaan die louter vrijwilligerswerk verrichten. Betaal alle vrijwilligers en er is geen werkloze meer over. … Het is bezopen dat er werkzaamheden worden verricht, zonder dat daar een inkomen tegenover staat. Het is bezopen dat er vrijwilligersorganisaties bestaan. Het is bezopen dat werklozen onvoldoende inkomen ontvangen, zodat ze naar de voedselbank moeten om geen honger te lijden. Het is bezopen dat mensen in de schulden raken omdat ze niet voldoende inkomen hebben en belaagd worden door jackhalzen en geldwolven, die een riant inkomen hebben, met het op straat gooien van gezinnen, die de rekeningen niet meer kunnen betalen. Er wordt altijd geklaagd over de vele werklozen en de langdurige bijstandtrekkers en gelijktijdig zijn er even veel mensen die gratis voor niets werkzaamheden verrichten. Door die vele vrijwilligers, is er een schaduw economie ontstaan, die eigenlijk moet opgaan in een gewone economie. Mensen die arbeid verrichte moeten gewoon betaald worden.