MAX Ombudsman Rogier de Haan

ABP haalt bakzeil in pensioenstrijd met MAX

Pensioenfonds ABP stopt onder druk van Omroep MAX met het terugvorderen van circa 2 miljoen euro uitgekeerd pensioengeld. Dat heeft het fonds woensdagmiddag 17 juli 2019 bekend gemaakt. MAX Ombudsman heeft hiertegen geprotesteerd, omdat pensioendeelnemers niet kunnen weten dat ze te veel hebben ontvangen en nu duizenden euro’s moesten terug betalen van een verlaagd pensioen. ABP komt hier nu op terug na een dagvaarding van MAX Ombudsman begin mei van dit jaar.

Terugvorderactie

555 gepensioneerden ontvingen de afgelopen 4 jaar van ABP een partnertoeslag, terwijl zij daar, volgens ABP, geen recht op hadden. De fout is gemaakt nadat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verkeerde gegevens heeft doorgegeven aan ABP. De gepensioneerden weten dit niet dat zij teveel pensioen ontvangen. Door de terugvorderactie van ABP worden zij flink gedupeerd. Zij hebben het ontvangen pensioengeld al uitgegeven en moeten nu van een verlaagd pensioen duizenden euro’s terugbetalen.

Terugbetalingsverplichting definitief stop gezet

125 gepensioneerde stellen melden zich bij MAX Ombudsman Rogier de Haan. Het consumentenprogramma Meldpunt van MAX besteedt er 2 uitzendingen aan. Namens de gedupeerden dagvaardt MAX Ombudsman het ABP met de eis dat de terugvorderingen zouden worden gestopt en het al ingehouden geld moet worden teruggestort. ABP legt zich nu bij die eis neer.
In een persbericht schrijft ABP: “Wij houden ons beleid herzieningen en terugbetalingen tegen het licht. Vooruitlopend op dit nieuwe beleid hebben wij besloten de terugbetalingsverplichting definitief stop te zetten. Het bedrag dat deelnemers al hebben betaald, stort ABP in augustus terug. Alle 555 betrokken deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd tussen 17 juli en 13 augustus 2019.”

Fantastisch resultaat

MAX Ombudsman Rogier de Haan noemt het “een fantastisch resultaat.” De Haan: “Ik ben heel blij dat er eindelijk rechtvaardigheid is. Ik ben ervan overtuigd dat dit succes te danken is aan de bundeling van klachten en krachten: het collectief heeft gewonnen!”

(Bron: Meldpunt)

Geef een reactie

Reactie

    JMP02 says:

    Goeden dag zou u mij kunnen helpen hoe ik dat formulier van abp pensioen kan downloaden want wij weten niet of wij daar ook voor in aanmerking komen.? Mijn man heeft 42 dienstjaren bij ABP pensioen betaald met aanvulling en ik heb bij het pensioenfonds van PNO omroep betaald dus misschien weet u hoe dat zit . Graag hoor ik van u
    Met vriendelijke groet mevrouw JMP Hooft-Gaarenstroom