Dag van de mantelzorg

Verras de mantelzorger

Elk jaar op 10 november is het de dag van de mantelzorger. Op deze dag worden alle mantelzorgers in het zonnetje gezet en te laten we zien dat we enorm waarderen wat zij doen. Dit jaar kunt u de mantelzorger verrassen met een gratis kaartje!

We krijgen er allemaal mee te maken

Nederland telt ruim 3,5 miljoen mantelzorgers, mensen die voor anderen zorgen. Van al deze mantelzorgers verzorgen maar liefst 750.000 mensen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand anders. Dat doen ze vaak langer dan 3 maanden en naast hun betaalde baan. Met een vorm van mantelzorg krijgen we vroeg of laat allemaal te maken. Het kan zijn de zorg voor een ouder, een partner, kind of buur. Mantelzorg is doorgaans niet vrijwillig, het gaat immers om het verzorgen van een naasten, uit liefde voor elkaar. En omdat het gaat om de zorg van naasten, vinden mantelzorgers het vanzelfsprekend wat zij doen. Maar dat is het niet.

Waardering

Om de extra aandacht te vragen voor het bijzondere werk van de mantelzorgers, wordt elk jaar op 10 november hier bij stil gestaan. Op deze dag staat de mantelzorger centraal. Op meer dan 200 plekken in Nederland worden mantelzorgers bij elkaar gebracht, zodat zij verhalen met elkaar uit kunnen wisselen en ervaringen kunnen delen. En op deze plekken wordt waardering uitgesproken voor het bijzondere werk wat zij verrichten. Per slot van rekening steken zij in veel tijd, vaak ook geld en energie in zorg die anders niet geboden kan worden. Dat verdiend enorme waardering.

Wilt u een mantelzorger verrassen? Stuur dan een kaartje! Mezzo, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste, betaalt de kaart, u betaalt alleen de postzegel!

Geef een reactie