raad gevraagd

Raad Gevraagd: “de buurman kijkt steeds bij mij naar binnen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Glurende buren kunnen erg vervelend zijn. Daar weet Saskia helaas alles van. Haar buurvrouw kijkt geregeld bij haar naar binnen en zij zou graag zien dat dit stopt.

“Mijn buurman is een erg aardige man. Wat minder leuk is dat hij altijd bij mij naar binnen kijkt als hij langs mijn raam loopt. Ik heb hier wel een vouwgordijn hangen, maar daar kijkt hij zo doorheen. Vervolgens speurt hij net zolang totdat hij mij ziet en begint hij heel enthousiast te zwaaien. Hartstikke lief, maar daar heb ik niet altijd zin in. Hoe kan ik dit oplossen? Ik ga geen ander gordijn ophangen, want dit is duur en ik ben tevreden met dit gordijn. Mijn buurman direct confronteren met zijn gedrag zie ik ook niet zo zitten…”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Nelleke reageert says:

  Als u de buren er niet op aan wil spreken dan kunt u de onderkant van de ramen afplakken met raamplastic. Het vouwgordijn optrekken tot het plastic, wordt dan al minder doorzichtig. Het raamplastic laat gewoon licht door maar kan niet doorheen gekeken worden. Misschien dat dan het kwartje valt bij de buren. Daarop kunt u leuke vaas met bloemen stickers plakken, die zijn op ware grootte en daar kan ook niet doorheen gekeken worden en ziet er heel leuk uit. Anders is toch echt de enige optie dat u de buren hier subtiel op aanspreekt, misschien onder het genot van een kopje koffie. Succes.

 2. Mondela says:

  Van vriendelijk gedrag van anderen zou ik zeker niet zo’n punt maken. Wat fijn dat de buurvrouw/-man u zo graag ziet! Er zijn immers vele situaties van burenruzies bekend waarin dat totaal anders is…

  Het is me niet helemaal duidelijk wat u dwars zit aan iets dat u als ‘gluren’ ervaart. Het contact zoeken, de moeite om terug te zwaaien, …? En wat verder de intensiteit van uw contact met de buren is; komt u bij elkaar over de vloer, maakt u buiten een praatje, is er nauwelijks contact…?

  Zwaai gewoon als u er zelf toe voelt, en doe dat niet op de momenten dat u er geen zin in heeft.
  Indien de buurvrouw/-man zou vragen naar de reden waarom u niet altijd terugzwaait, kunt u daar eerlijk antwoord op geven. Met de nodige waardering voor haar/zijn hartelijke gebaar. En als zij/hij er niet naar vraagt hoeft u ook geen antwoord te geven. .. Lijkt me niks mis mee om jezelf te blijven in contacten met anderen, om te voorkomen dat dit tot (toenemende) ergernissen gaat leiden.