Belastingdienst

Raad Gevraagd: “Belastingdienst vertellen over mijn frauderende zoon?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Belastingfraude komt veel voor, ook in Nederland. Annelies heeft ontdekt dat haar eigen zoon zich hier ook schuldig aan maakt, iets wat haar enorme zorgen baart:

“Ik help mijn zoon nu ruim 1 jaar met zijn administratie en ik bekeek laatst zijn oudere papieren om meer inzicht te krijgen in zijn financiële situatie. Uit deze papieren blijkt dat hij de Belastingdienst al jaren van foutieve informatie voorziet over zijn inkomsten en dus fraudeert. Ik schrok hier enorm van, maar weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Moet ik dit melden bij de Belastingdienst, of moet ik net doen alsof ik dit niet weet? Mijn zoon heeft het niet zo breed en ik weet dat hij al het teveel ontvangen geld zal moeten terugbetalen als ik deze fraude meld.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Amaranthus says:

    Wat een vervelende situatie voor u. Bent u in gesprek gegaan met uw zoon? Of het nu om een bewust of onbewust foutje gaat. U kunt die er van af heden uit halen door de foute gegevens te wijzigen in de juiste. Al neem ik aan dat u deze beide stappen al gedaan heeft bij het uitvinden van het foutje.

    Vanaf de gegevenswijziging is de fraude dan in elk geval gestopt. Als u doet alsof uw neus bloedt zal de fraude aanhouden en uw zoon komt steeds dieper in de problemen, want het terug te betalen bedrag wordt alleen hoger, op de dag dat het toevallig wel ontdekt wordt door de belastingdienst.

    Daarbij vrees ik voor u dat u er slapeloze nachten van zult hebben omdat dit toch in uw achterhoofd blijft zitten zolang en terwijl er niets is opgelost.

    Mocht er veel terug moeten worden betaald dan is er misschien wel een afbetalingsregeling te treffen.

    Dat is wat ik zou doen. Je kop in het zand steken en niets doen lost niets op en het probleem blijft. Dus Ik zou door de zure appel heen bijten en toch proberen op te lossen. Is beter voor uw beider nachtrust.

    Heel veel wijsheid toegewenst in deze netelige kwestie.

      Hanneman says:

      Helemaal mee eens!