raad gevraagd

Raad Gevraagd: “winkelpersoneel aanspreken op niet naleven coronaregels?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Willem is 76 en gaat 2 keer in de week naar de supermarkt bij hem om de hoek. daar nemen ze het niet zo nauw met de cotonaregels, wat hem stoort. Wat nu?

“In de supermarkt bij mij in de buurt houden ze zich niet zo goed aan de coronaregels. Lang niet al het personeel draagt mondkapjes, de karretjes worden niet ontsmet en er staat vaak ook geen spray waarmee je het zelf kunt doen. Ik wil hier graag wat van zeggen maar durf niet zo goed. Je hoort telkens van die verhalen van mensen die een grote mond krijgen als zij anderen aanspreken op nalatig gedrag en daar zit ik niet echt op te wachten.  Hoe kan ik dit het best aanpakken?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Nelleke reageert says:

    Er iets van zeggen lokt vaak ruzie uit. Ik raad u aan om zelf wel een mondkapje te dragen en wegwerphandschoenen. Komt een medewerker naar u toe zonder bescherming, draai uw rug naar hen toe. Zo beschermt u uzelf en geeft u met uw handelen een duidelijk signaal af. Ik zou ruzie te allen tijde vermijden. Bovendien bent u niet lang genoeg bij een medewerker in de buurt om besmet te raken, tenzij u langer dan 15 minuten naast een besmet persoon staat. Raak uw gezicht niet aan. Was meteen uw handen als u thuiskomt. Probeer zo om gezond te blijven. Afstand houden en handen wassen is de beste bescherming. Maak u niet boos, het heeft geen nut. Nederlanders weten altijd voor een ander wat die moet doen. Bescherm uzelf. Zo doe ik het zelf al maandenlang. Stay safe.

    Tinekeb56 says:

    Meneer , is het een idee om dit te melden bij een manager van deze supermarkt . Deze zal u ( zeker ) geen grote mond geven en het met het overige personeel bespreken . Ik begrijp wat u bedoeld , hoor ! Ik werk zelf in een relatief kleine winkel en ik vind het naleven van regels in deze tijd heel belangrijk.