Raad Gevraagd: “winkelmedewerker aanspreken op ongeïnteresseerde houding?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Adrie doet elke dag boodschappen bij dezelfde supermarkt. Een paar keer per week treft hij hier een kassamedewerker die haar werk ogenschijnlijk erg vervelend vindt. Adrie vindt dit geen pas geven en wil de vrouw hierop aanspreken. Goed idee, of niet?

“Elke dag doe ik boodschappen bij de supermarkt bij mij om de hoek. Sinds kort werkt hier een nieuwe vrouw achter de kassa. Deze vrouw kijkt mij amper aan als ik bij haar aan de kassa kom en  zij articuleert ook niet goed. Als ik dan vraag wat zij zegt, zucht zij diep voordat hij duidelijker antwoord geeft. Ik vind dit zeer asociaal en heb dit ook al aangegeven bij de medewerker achter de servicebalie. Dat is inmiddels een aantal weken geleden en er is nog niets veranderd. Ik denk er nu over om de vrouw zelf aan te spreken op zijn gedrag. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Zeker doen! Directe aanpak werkt het beste. Als zij weer zucht als zij iets moet herhalen kan u daar meteen op inspelen en haar vertellen dat als zij u niet aankijkt maar “naar beneden” mompelt, u haar niet kunt verstaan. Zo komt van het een het ander. U kan altijd in een verder gesprek vragen of zij wel gelukkig is met haar baan. Wie weet wat voor een leuk contact eruit voort komt. Misschien is die mevrouw wel doodongelukkig in haar werk en is dan blij met een vriendelijk woord. Zou het zeker proberen. Kan voor die mevrouw net dat zetje zijn wat het verschil maakt. Succes.