raad gevraagd

Raad Gevraagd: “wel of niet bemoeien met supermarktruzies?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Jo doet altijd boodschappen bij dezelfde supermarkt en ziet hier sinds de coronacrisis steeds meer irritaties tussen klanten ontstaan. Soms wil zij zich hier graag mee bemoeien, maar is dat wel zo slim?

“Ik zie in de supermarkt waar ik altijd heen ga best vaak mensen ruziën. Meestal negeer ik het, maar ik vang natuurlijk wel op wat er wordt gezegd en soms is het gewoon echt te asociaal voor woorden. Dan scheld de een de ander uit om niets en vallen er krachttermen die ik niet wens te herhalen. In zulke gevallen wil ik graag tussenbeide komen, want blijkbaar snappen ze niet dat dit gewoon erg overtrokken is. Ik weet alleen niet of dit handig is om te doen. Niet alleen omdat ik dan waarschijnlijk ook een grote mond krijg, maar ook omdat ik natuurlijk niet te dicht bij deze mensen kan komen. Van een afstandje zeggen wat ik ervan vind lijkt mij immers vrij zinloos…”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    madelieve says:

    Het lijkt mij niet verstandig om er iets van te zeggen.
    Ik trek ook de conclusie dat als die personen op zo’n vervelende manier elkaar iets toevoegen, ze mij echt niet op een vriendelijke manier zullen benaderen als ik ze zou wijzen op hun gedrag. Ik zit – net als u -niet te wachten op een grote mond waardoor ik zelf van streek raak.
    Ik denk namelijk dat zulke mensen altijd op deze manier reageren,dus niet alleen nu, vanwege corona.
    Asociaal gedrag hoort bij asociale mensen en die mensen gaan heus niet op een beminnelijke manier met uw [positieve] kritiek om.