raad gevraagd

Raad Gevraagd: “wat kan ik doen om vriendin te helpen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Jacques heeft een vriendin die regelmatig haar hart lucht bij hem. De laatste tijd gaat het steeds vaker over problemen die zijn ontstaan rondom haar ex. Jacques vraagt zich af of deze situatie vraagt om een andere aanpak van zijn kant.

“Mijn vriendin E. vertelt mij vaak over de zaken waar zij zich druk om maakt. Vaak is het al genoeg als ik gewoon een luisterend oor bied en wat vragen stel, maar nu vraag ik me af of dat nog wel genoeg is. De laatste tijd vertelt zij steeds vaker over een vervelende situatie rondom haar ex-partner. Zelf doet ze er nog best luchtig over, maar het kinkt mij toch behoorlijk serieus in de oren. Ik heb haar al aangeboden om samen te zoeken naar een goede psycholoog, maar daar wil ze niets van weten. Hoe kan ik haar alsnog bijstaan?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Het feit dat u luistert is op zich al heel goed. Terecht dat u suggereerde dat zij misschien beter naar een psycholoog zou kunnen gaan.
    Helaas zijn veel mensen er tegen om naar een psycholoog of psychiater te gaan. En waarom denk ik dan. Als je veelvuldig last van bv hoofdpijn hebt, dan ga je ook naar een dokter. Een psycholoog geeft handvatten om met, in dit geval haar ex, deze probkemen om te gaan. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. Helaas, uit profesionneel oogpunt, werkt dat voor veel mensen niet. Ik heb alleen maar mensen zien opknappen die achteraf toch wel erg blij waren dat ze toch naar een psycholoog zijn gegaan. Ze komen er echt beter en opgelucht uit. Probeer dit uw vriendin uit te leggen en daarmee te overtuigen dat het voor haarzelf alleen maar een win-win situatie is. Heb zelf jaren gewerkt op een gecombineerde poli psychiatrie /psychologie/geriatrie. Sterkte gewenst.