nieuwe vriendin

Raad Gevraagd: “nieuwe vriendin is wel erg zuinig”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Ineke heeft door haar vrijwilligerswerk nieuwe vrienden gemaakt. Laatst was zij voor het eerst thuis bij 1 van haar nieuwe vriendinnen, maar dat verliep niet helemaal zoals Ineke had gehoopt.

“Door mijn vrijwilligerwerk heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. waaronder ook A, bij wie ik laatst voor het eerst op bezoek ging. Dat was hartstikke leuk en ik bleef ook direct eten. Wat ik minder leuk vond, was dat A. mij achteraf een betaalverzoek stuurde voor het eten. Ze had zelf gekookt en niets afgehaald, dus ik had zo’n verzoek eerlijk gezegd niet verwacht. Ik vind het een beetje zuinig en het valt me van haar tegen. Ik heb betaald omdat ik niet moeilijk wilde doen, maar ik ben niet van plan dat nog eens te doen. Hoe kan ik dit aangeven?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

(Beeld: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reacties (3)

 1. Gerke van Egmond says:

  U had uw vriendin niet voor haar etentje hoeven te betalen. Het is niet fatsoenlijk van haar om u een betaalverzoek te sturen. Als ze zou vragen waarom u niet betaald heeft, kunt u antwoorden dat ze van harte welkom is bij u te komen eten. Gratis.

 2. Wilma58 says:

  Misschien heeft zij het niet zo breed, je kan tenslotte niet in andermans portemonnee kijken.
  Praat er met haar over en leg uit dat je het leuker vind om haar voor een etentje terug te vragen.
  Zou jammer zijn om een leuke nieuwe vriendin hierom kwijt te raken.

 3. jae pand says:

  Heeft zij u uitgenodigd om mee te eten? Als dat niet zo is en u bent blijven “plakken” kan ik me er iets bij voorstellen hoewel het behoorlijk bot is. Zij had het ook van te voren kunnen melden dat ze verwacht dat wanneer u mee eet bijdraagt aan de kosten. . Betaal en spreek haar aan hierover.