vriendin

Raad Gevraagd: “vriendin heeft weinig zelfinzicht”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

H. is al jaren bevriend met M. De laatste tijd valt het H. op dat zijn vriendin weinig zelfinzicht heeft, iets wat hij niet fijn vindt. Wat nu?

“Mijn vriendin, wij noemen haar even M., en ik trekken al jaren veel met elkaar op. Na wat veranderingen in onze levens, is ons contact nu iets minder intensief. Laatst belde M. mij op om te vertellen dat zij dit vervelend vindt en dat ze niet begreep waarom ik afstand van haar nam. Ik heb niet het idee dat ik bewust afstand heb genomen, dus ik legde haar dat uit. Het antwoord was duidelijk niet naar wens, want ik kreeg opeens allerlei verwijten naar mijn hoofd. Ik was verbaasd, vooral omdat elke vorm van zelfinzicht leek te ontbreken, terwijl ik dacht dat zij dit wel had. Sindsdien houd ik contact bewust af, want ik zie haar toch anders. Wat kan ik doen om de lucht te klaren?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Amaranthus says:

    In het eerste deel van uw schrijven komt het over alsof uw simpelweg uit elkaar gegroeid bent en u deze vroegere vriendin niet bewust op afstand houdt. Dat kan gebeuren.

    Echter komt in het tweede deel naar voren dat u haar verwijt niet over zelfinzicht te beschikken. Dus eigenlijk neemt u haar wél iets kwalijk en neemt u daardoor afstand. Want; wat zorgt ervoor dat u haar beschuldigd geen zelfinzicht te hebben? De punten die maken dat u haar beschuldigd geen zelfreflectie te hebben dat zijn de (onbewuste) punten van uzelf om afstand van haar te willen nemen. Dezelfde punten die u in het eerste deel van uw uitleg niet wilde benoemen. U kunt niet iemand beschuldigen van weinig zelfreflectie als u nooit verteld wat het is waar u zich aan stoort bij de voormalige vriendin.

    Het kan dus inderdaad zo zijn dat uw vroegere vriendin (voor u) onoverkomelijke onhebbelijkheden heeft, maar had u best eerlijk kunnen antwoorden waarom u geen contact meer met deze vriendin wenst.

    Waar twee vechten…