raad gevraagd

Raad Gevraagd: “de hond van mijn buren blaft continu”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Katten miauwen en honden blaffen, zo is dat nu eenmaal. Maar wat als de hond van de buren overmatig veel blaft? Voor Han is dit de realiteit. Graag zou hij hier iets aan doen, maar wat?

“Ik woon naast een echtpaar met 2 hondjes. 1 van deze dieren blaft echt heel erg schel en vaak. Sinds ik gepensioneerd ben en dus meer vrije tijd heb valt dit mij erg op. Ik stoor mij hier aan, maar ik weet niet zo goed wat ik kan doen. Ik heb al op een vriendelijke manier tegen mijn buren gezegd dat hun hondje wel erg vaak blaft, maar het is nog steeds niet gestopt. Is er nog iets wat ik kan doen of ligt de bal nu echt bij mijn buren?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reacties (3)

  oosterwijck says:

  Heel veel mensen denken niet na bij het nemen van een huisdier en zijn absoluut ongeschikt om dieren te houden. Een hond die blijft blaffen, vraagt om leiding door een alfaleider in de groep. En die alfaleider is er niet. Honden zijn groepsdieren, die over de vlakten en bossen moeten zwerven, op zoek naar een prooi. Honden zijn niet geschikt als maatje, vaak drie hoog in een flat, bij een bejaarde, die dat beest koekjes voert. Er zijn zelfs al honden (en katten) die op een kattenbak hun behoefte moeten doen en nooit buiten komen. Honden (en katten) worden dagenlang opgesloten in een donkere badkamer zonder daglicht. … Hoe maak ik een dier geestelijk gestoord? De meest huisdieren worden uit dierenliefde mishandeld en ziek gemaakt, door totaal ongeschikte mensen, die menen een huisdier te moeten hebben. Het wordt tijd voor een verbod, op het houden van ongeschikte dieren, door ongeschikte mensen.

   B.Harmsen says:

   Een prima advies/raad voor de vraagsteller?

  HondenKat says:

  Wat sneu voor de hond als hij zich blijkbaar zo onprettig voelt en mede daardoor weer voor u vervelend.
  U kunt een goede kynologisch gedragstherapeut voorstellen om te helpen en bijvoorbeeld de kosten te delen. Zo toont u goede wil en een constructieve oplossing.