raad

Raad Gevraagd: “moeten we onze hond laten inslapen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Huisdieren zijn goed voor de mens. Op de werkvloer werken ze bijvoorbeeld stressverlagend en een dier in huis is ook erg gezellig. Maar wat als de huurcoöperatie zegt dat uw dier niet welkom is in uw nieuwe woning? Met dit dilemma worstelen Jannie en Sjors.

“Wij zijn kort geleden verhuisd naar een nieuwe huurwoning samen met onze 15-jarige hond. Kort na de verhuizing worden wij gebeld door de woningcoöperatie met het bericht dat zij hebben gehoord dat wij een hond hebben en dat het niet toegestaan is om een huisdier te hebben in het complex waar wij wonen. Hiervan zijn wij niet op de hoogte als wij tekenen voor de woning. Zij willen dat wij onze hond naar een asiel brengen, maar dat willen wij eigenlijk niet. Wij hebben niet het gevoel dat hij daar nog een aantal jaar gelukkig zal leven, dus hem in laten slapen lijkt ons een betere optie, ondanks dat ons dit veel verdriet zal doen. Wat zou u doen in onze situatie, want wij twijfelen nog steeds en hem houden lijkt echt geen optie.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (7)

  Pekster says:

  Wat een dilemma. Persoonlijk zou ik in mijn vriendenkring kijken of er iemand is die mijn hond kent en hem leuk vind. Dan zou ik in gesprek gaan met die persoon met de vraag of hij/zij de laatste jaren voor mijn hond zou willen zorgen eventuele kosten zou ik dan vergoeden.

  oosterwijck says:

  Persoonlijk zou ik nergens op reageren. Als het niet bekend was, dat een hond niet toegelaten is. Een hond die al zolang deel uitmaakt van het gezin, moet je niet uit huis plaatsen. Laat maar weten dat je geen gehoor geeft aan de wens van verhuurder, dat je een oordeel van de rechter afwacht, en laat het maar op zijn beloop. De procedure duurt waarschijnlijk langer, als dat de hond nog leeft.

   hanriette says:

   Dit is de juiste reactie, hier ben ik het helemaal mee eens ,nooit van me leven zou ik mijn dieren maatje in laten slapen voor niemand en ook niet uit huis plaatsen het is in dit geval ook tot de dood …….dan maar naar de rechter als de woningbouw dit heeft verzwegen staan deze mensen in hun recht.

  HondenKat says:

  Dat is toch geen dilemma?
  Dan het huis niet accepteren.
  Je laat toch je hond niet inslapen of ergens anders dumpen, zeker niet op die leeftijd.

  Willeke6 says:

  Als het niet in het huur contract staat heeft de huisbaas geen poot om op te staan.
  Je trouwe maatje laat je toch niet inslapen om deze reden ?
  Ze konden voor mij de pot op !😡😡

  EricS says:

  In mijn ogen is het antwoord hier al een paar keer genoemd.
  De hond weg doen is niet aan de orde.
  Laat het maar voor de rechter komen.

  J S Koolschijn says:

  Als de verhuurder dit bij het aanvaarden van de woning niet schriftelijk heeft bekend gemaakt, heeft hij juridisch geen poot om op te staan. Stap zelf niet naar de rechter, laat hij dat maar doen, wegens de proceskosten.