Raad Gevraagd: “toch hulp bieden als iemand geen hulp wil?

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Patrick heeft een collega bij wie het privé niet mee zit. Patrick heeft al een aantal keer hulp aangeboden, maar dat slaat zij telkens af. Patrick vraagt zich nu al of hij moet blijven aandringen of zich ermee neer moet leggen.

“De man van mijn collega is ernstig ziek en moet geregeld naar het ziekenhuis, dat ongeveer 35 kilometer verderop ligt. Mijn collega heeft geen rijbewijs, waardoor haar man telkens met een taxi moet. Mijn collega voelt zich hier niet prettig bij gezien de coronasituatie dus ik heb al meerdere keren aangeboden haar man naar het ziekenhuis te rijden. Ik houd me goed aan de voorschriften en spreek amper met familie of vrienden af, dus ik denk dat dat een veiligere optie is dan met de taxi gaan. Mijn collega ziet dit misschien ook wel zo, maar wijst toch altijd mijn aanbod af. Ze wil mij niet opzadelen met haar problemen, zegt ze dan. Ik vind dit lastig, want ik weet zelf hoe fijn hulp is als je in zo’n situatie zit. Het liefst wil ik daarom tegen mijn collega zeggen dat ze mijn hulp gewoon moet accepteren, maar kan ik zoiets wel maken?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nel van Rootzelaar says:

    Als u het subtiel aankaart zou het kunnen lukken. Leg uw collega uit wat uw motieven zijn om haar man en haar bij te staan in deze moeilijke tijd. Als u hen kunt uitleggen dat u niet wordt opgezadeld met hun probleem maar dat uw hulp voortkomt uit naastenliefde lijkt mij dat men daar niet ongevoelig voor is. Leg ze uit waarom het voor hen veiliger is om met u te reizen dan met een taxi waar vreemden inzitten. Vertel ze dat u bijna geen contact hebt met anderen juist ivm corona. Dat het voor haar man veel veiliger reizen is hetgeen zijn gezondheid ten goede komt. Hij kan er nu geen corona bij hebben lijkt mij. Denk dat ze voor die argumenten niet ongevoelig zijn. Succes