raad gevraagd

Raad Gevraagd: “ouders aanspreken op onaardige opmerkingen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

K. haalt zijn kleinkind vaak van school en brengt hem naar het sporten. De ouders werken tot laat en K. doet het graag. Blijkbaar vinden de ouders op het schoolplein en op de sportvereniging dit vreemd, want zij maken soms opmerkingen over het feit dat het kind nooit wordt opgehaald door zijn ouders. Wat kan K. hiermee?

“Mijn dochter en haar man hebben een winkel en moeten vaak nog werken als de school van hun zoon uit gaat of als hij naar sport gebracht moet worden. Ik haal hem daarom vaak van school en breng hem vaak naar sporten. Vooral bij het sporten vinden sommige ouders dit blijkbaar gek. Ik heb ze al verschillende keren tegen elkaar horen zeggen dat zij het sneu vinden dat de ouders van mijn kleinzoon geen tijd voor hem vrijmaken. Ik wil ze hierop aanspreken, maar ik weet niet of dat handig is. Ik vrees dat dit via andere kinderen ook bij mijn kleinzoon terecht kan komen en ik wil hem er niet mee belasten.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    Ik snap uw probleem maar zou gewoon de schouders ophalen. Laat mensen maar kletsen. Blijkbaar vindt iedereen het tegenwoordig nodig om over anderen te oordelen.
    Ik denk altijd maar: zij kunnen er blijkbaar beter over oordelen dan iemand met zijn gezonde verstand.
    Niet op reageren dan heeft uw kleinkind er ook geen weet van. Sta er boven en doe gewoon wat uw hart u ingeeft en geniet van de quality time met uw kleinkind.