huishouden

Raad Gevraagd: “hoe maak ik mijn moeder duidelijk dat niet alle huishoudelijke klussen even belangrijk zijn?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Charles’ moeder heeft steeds meer hulp van haar kinderen nodig om haar huishouden draaiende te houden. Zij wil per se dat zij alle klussen die zij zelf altijd deed, nu overnemen. Charles vindt dit niet realistisch, maar hoe moet hij dat aankaarten?

“Mijn moeder is in de 80 en steeds minder mobiel. Voor haar eigen veiligheid moet zij steeds meer huishoudelijke klussen overlaten aan mij en mijn broers. Ik merk dat zij dit erg lastig vindt, want wij voeren volgens haar niet alle klussen even goed uit. Zo bracht mijn broer laatst het beddengoed terug, maar dat was volgens haar niet goed genoeg gestreken, dus stond zij erop dat hij dat opnieuw zou doen. Mijn broers en ik vinden dit vervelend en willen onze moeder ervan overtuigen dat sommige huishoudelijke klussen echt veel meer belang hebben dan andere. Zo zorgen wij er liever voor dat haar huis schoon is en dat zij voldoende eten in huis heeft, dan dat het beddengoed perfect gestreken is. Hoe kunnen wij haar dit op een duidelijke, maar vriendelijke manier duidelijk maken?”

Geef een reactie

Reactie

  1. Olanda says:

    is het niet handiger om het wmo in te schakelen voor het huishouden, dan blijft er nog genoeg tijd over om andere klusjes te doen.