Raad

Raad Gevraagd: “ik mag mijn kleinkind geen snoep geven”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Robert heeft een kleinzoon van 3 die hij tijdens het wekelijkse oppassen een snoepje geeft. Moet kunnen, vindt Robert. Zijn dochter is het daar niet mee eens. Hij legt zijn probleem uit:

“Ik pas iedere week op mijn kleinzoon van 3. Als ik oppas, gaan we leuke dingen doen en geef ik hem weleens een snoepje. Hij krijgt er nooit meer dan 1. Mijn dochter (zijn moeder) vroeg mij laatst of ik hem weleens snoep geef, dus ik gaf eerlijk antwoord. Helaas zorgde mijn eerlijkheid voor ruzie, want mijn dochter is fel tegen snoep geven aan kinderen. Ik vind dit overdreven, want mijn kleinkind vindt de snoepjes die ik hem geef lekker en 1 per oppasbeurt lijkt mij een normale hoeveelheid. Hoe kan ik dit oplossen met mijn dochter?”
Robert

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reacties (4)

  oosterwijck says:

  De dochter van Robert heeft gelijk. Het is een verstandige meid. … Verander het woord “Snoep” eens met “Drugs”. … Is het dan duidelijk? …. Ik zelf ben nu 64 jaar en als baby werd ik verslaafd gemaakt aan suiker, omdat de suikerlobby evenals de tabakslobby en de alcohollobby het in die tijd voor het zeggen hadden. … De huisarts zei tegen mijn moeder: dat ze mij, tussen de borstvoedingen, gerust een flesje met suikerwater kon geven. Met tot gevolg, dat ik mijn hele leven gesnoept heb en nu nog. Mijn docht, 31 jaar oud, gebruikt geen suiker en heeft nooit snoep in huis. Ze heeft nu een dochtertje van bijna 2 jaar jong en die heeft nog nooit suiker gegeten. Nooit een snoepje, of iets dergelijks. Ze maalt er niet om. Ze is heel blij met een korstje brood of een stukje meloen. …

   Yvonne1947 says:

   Wat een kleurloos leven hebben haar kinderen dan. Heb zelf 3 kinderen en de oudste is vandaag 50 jaar geworden en als ze uit school kwamen mochten ze altijd 1 snoepje uit de snoep pot pakken. Ze hebben alle 3 geen gezondheids klachten en prachtige gebitten.

   Ik leef mee met Robert en je zal in de toekomst veel liefde van je kleinzoon ontvangen, hoop ik. Jammer dat je dochter er zo over denkt. Sterkte er mee.

  Jan Verspeek says:

  De dochter van Robert heeft gelijk als zij geen snoep wil dan geen snoep.

   Marchispa says:

   Hoe minder snoep en zoet hoe beter, maar 1x per week 1 snoepje verbieden als opa oppast vind ik overdreven. Het is wel zaak dat het daarbij blijft. I.p.v. boos worden helpt het misschien beter om het waarom geen snoep uit te leggen, zoals je waarschijnlijk ook zou doen bij geen vlees eten.
   Het kind zal op een leeftijd komen dat het in aanraking komt met kinderen die wel snoep krijgen of dat bij zich hebben en zal daar mee moeten leren omgaan en uiteindelijk zelf kiezen.