raad gevraagd

Raad Gevraagd: “dochter verwacht te veel van mij”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Francine past elke week met veel plezier op haar kleindochter. Francine’s dochter heeft haar kind, zonder met Francine te overleggen, ingeschreven voor een sport. De sport is op Francine’s vaste oppasdag, waardoor er van haar wordt verwacht dat zij het kind haalt en brengt. Dit zit haar niet lekker.

“Op de woensdagen komt mijn kleindochter voor school en na school bij mij. Nu deelde mijn dochter mij laatst mee dat zij voortaan op de woensdagmiddagen naar dansen gebracht moet worden. Het was niet eens de vraag of ik haar hier naartoe zou willen brengen, maar gewoon een mededeling. Ik vind dit wel een beetje vervelend, want haar  dansen is aan de andere kant van het dorp, waardoor ik met de fiets of de auto moet. Zelf zie ik niet zo goed, waardoor ik liever niet samen met mijn kleindochter het verkeer in ga. Mijn dochter weet dat ook. Ik vind dus dat ze een beetje te veel van mij vraagt. Hoe kan ik dit aangeven zonder dat mijn kleindochter hier de dupe van wordt?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

    Marchispa says:

    Een lastig dilemma en niet erg tactisch van uw dochter. Overigens een herkenbare situatie voor mij.

    Het enige wat u kunt doen is met uw dochter bespreken dat u nu een probleem heeft in ze zin van niet durven fietsen/auto rijden. Dat het alleen om die reden al verstandig geweest zou zijn om met u te bespreken of u uw kleindochter wel/niet zou kunnen brengen en ophalen.
    Misschien heeft uw dochter al wel over een oplossing nagedacht of ze gaat nu meteen op zoek naar iemand die toch naar die club gaat en die uw kleindochter bij u kan ophalen en weer terugbrengen.