dochter

Raad Gevraagd: “moeten wij ons wel of niet bemoeien met de keuzes van onze dochter?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Arnold en zijn vrouw hebben 2 dochters. 1 van hun dochters maakt door tijdsdruk soms keuzes waar haar ouders niet achter staan. Arnolds vrouw wil dit niet aankaarten bij hun dochter, maar Arnold wil dit wel. Wat nu?

“Onze dochter S. wil heel veel ballen tegelijk hooghouden. Zo werkt zij enorm hard, maar moet zij ook voor haar 2 kinderen zorgen. Ook is zij sinds de scheiding van haar man steeds op zoek naar een nieuwe liefde. Wij hebben het idee dat ze het eigenlijk te druk heeft, waardoor het haar soms allemaal te veel wordt en ze – in mijn optiek –  niet de goede prioriteiten stelt. Zo worden de kinderen vrijwel nooit door haar naar school gebracht of gehaald. Dit doet een vriendin van haar altijd. Mijn vrouw vindt dat we haar haar gang moeten laten gaan en ons er niet mee moeten bemoeien. Ze is immers volwassen. Ik vind dat lastiger, want er zijn ook kinderen bij betrokken en voor onze dochter is dit ook niet ideaal. Wat kan ik het beste doen? Me erbij neerleggen, of er toch eens een opmerking over maken?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    De cruciale vraag is, lijden de kinderen eronder of niet. Maakt het iets uit of een vriendin de kinderen brengt en haalt van school? In hoeveel huishoudens wordt dit niet door opa of oma gedaan. Komt in principe op hetzelfde neer. Uw dochter heeft de keus gemaakt dit door een vriendin te laten doen. Ze laat de kinderen niet aan hun lot over. Bent u het er niet mee eens omdat u vindt dat u dit had moeten doen? Ik denk dat uw vrouw gelijk heeft, laat uw dochter haar eigen beslissingen nemen, ze is een volwassen vrouw. Ook al bent u het er niet mee eens, de kinderen lijden er niet onder. Dat is uw dilemma. Mijn advies, bemoei u er niet mee. U wilde vroeger ook niet dat uw ouders zich met uw beslissingen bemoeide toen u al volwassen was en een gezin had. Is ook niet gezond dat ouders zich met het gezin van hun volwassen kinderen bemoeien. Laat een ieder zijn eigen beslissingen nemen en/of fouten maken. Dat hoort bij het leven. Alleen als de kinderen in gevaar komen dan ingrijpen en anders niet.