raad gevraagd

Raad Gevraagd: “contact met schoonzoon loopt moeizaam”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De dochter van Chris heeft een nieuwe partner die hij ook al een aantal keer heeft ontmoet. De man in kwestie heet moeite om zich open te stellen, waardoor Chris geen écht contact kan maken. Dat vind hij jammer, maar wat kan hij hieraan doen?

“De nieuwe partner van mijn dochter lijkt mij een aardige man, maar telkens als ik hem ontmoet houdt hij zich erg op de vlakte. Zo vraagt hij niets aan mij, maar antwoordt hij wel vriendelijk als ik iets vraag. Omdat hij zich zo opstelt is het lastig om tot een echt gesprek te komen, wat ik jammer vind, Wat kan ik doen om het contact iets makkelijker te laten verlopen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    Probbeer dit middels open vragen. Als hij niet alleen met ja/nee kan beantwoorden komt er al een gesprek op gang. U kunt hem tevens vragen waar zijn interesses liggen. Hebben jullie een gezamenlijke interesse bv. Zo zou u kunnen proberen zijn vertrouwen te winnnen. Niet iedereen is gelijk open. Soms hebben mensen, al dan niet met een reden, wat meer tijd nodig om open te zijn. Geduld, vriendelijkheid en interesse zouden uiteindelijk kunnen werken. Heb geduld en blijf vriendelijk.