moeder

Raad Gevraagd: “mijn moeder zet mij geregeld voor schut”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Petra’s moeder praat niet altijd aardig over haar dochter en daar heeft Petra soms last van. Zij heeft het gevoel dat haar moeder haar soms expres voor schut probeert te zetten. Wat kan zij hieraan doen?

“Mijn moeder is 80 en heeft nog best veel sociale contacten. Momenteel belt ze vooral veel met haar vrienden en hoor ik haar soms niet al te leuke verhalen over mij vertellen. Soms heb ik zelfs het idee dat ze het gesprek expres in die richting probeert te duwen, zodat ze zeker weet dat ik ook hoor wat ze zegt. Dat vind ik niet leuk, maar ik weet niet zo goed wat ik kan doen. Erover praten heeft denk ik weinig zin, want ze doet altijd alsof haar neus bloedt als ik dit soort zaken aankaart.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    ladybug848 says:

    Hoe komt het dat u dat kunt/moet horen, woont ze bij u? Hoe is de verhouding met uw moeder in het algemeen? Misschien ligt het aan de (voorzichtige) manier waarop u het aankaart?
    Zodra zo’n situatie zich weer heeft voorgedaan, kunt u proberen haar duidelijk te maken wat het met u doet en wat voor gevoel het u geeft. Vraag haar ook waarom ze het doet en waarom ze zaken die haar niet bevallen niet rechtstreeks met u bespreekt.
    U weet pas of erover praten weinig zin heeft, als u het gedaan hebt, niet als u dat alleen maar denkt. Jammer dat het zo loopt en sterkte met het gesprek.