raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn man wil hobbyschuur niet opgeven”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Rina’s dochter is gescheiden en heeft tijdelijk onderkomen nodig. Rina en haar man hebben een grote schuur waar met een paar aanpassingen een prima appartement van te maken is. 1 probleem: Rina’s man doet hier normaal gesproken aan houtbewerking en wil zijn hobbyschuur niet opgeven.

“Mijn man is altijd met hout in de weer in onze schuur. Hij vindt dit het leukste wat er is. Toen ik voorstelde om zijn hobbyschuur in te richten als appartement voor onze gescheiden dochter, was hij dan ook niet zo enthousiast. We hebben nog een andere, wat kleinere schuur waar hij zijn spullen naartoe kan verplaatsen, maar die plek is volgens hem te klein. Ik vind zijn reactie nogal overdreven en ook niet heel vriendelijk tegenover onze dochter. Door de woningnood moet zij wachten op een huis dat zij in haar eentje kan betalen, dus onderkomen in onze verbouwde schuur is dan ideaal. Ik vind het lastig om dit bespreekbaar te maken, dus tips zijn welkom.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reacties (2)

  jae pand says:

  Goede raad is duur, zeker in dit geval. veel hangt samen van uw relatie met uw dochter en haar karakter. Als zij gemakkelijk van aard is en het appartement comfortabel vindt zit de kans erin dat ze weinig tot geen haast maakt om een eigen woning te zoeken. Daarbij is het wachten op een woning een langdurige geschiedenis. De woningnood in Nederland is altijd al hoog geweest. Zeker nu we ladingen vluchtelingen erbij krijgen uit de Oekraine wordt het er echt niet beter op. Dan het verbouwen nog. Daar gaat ook een aardige cent inzitten. En uiteindelijk zullen er toch wrijvingen gaan ontstaan tussen u, haar en uw echtgenoot.
  Als u besluit om dit door te zetten zet dan ook echt alles op papier. De huur, gewoonten en zet er een eind datum in. Hoewel het niet echt een logé is komt er denk ik toch een slijtageslag. Een logé en een vis. ….ik wens u veel sterkte!

  madeliev says:

  Het is in ieder geval mij wel duidelijk dat u totaal niet beseft hoe belangrijk die houtbewerkingshobby voor uw man is.. een levensbehoefte is.
  Ik lees nergens dat uw dochter hierom gevraagd heeft. Ik heb dan ook het idee dat u vanuit uw moederhart spontaan wilt helpen, of toch eigenlijk, wilt regelen. Zolang uw dochter niet op straat komt te staan, maar het ‘gewoon’ een financieel probleem is, zal uw dochter toch eerst zelf naar een oplossing moeten zoeken. Dat kan best met u en uw man samen, maar uw dochter zal als eerste het initiatief moeten nemen en eventueel vragen of zij bij u in huis of in de schuur kan. En hoe uw man dan daarop reageert, of hij bereid is zijn schuur op te offeren, is echt aan uw man en niet aan u.
  M.i. moet u dus helemaal niets doen, alleen afwachten.