raad

Raad Gevraagd: “moet ik mijn wachtwoorden delen met anderen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Henry heeft zijn online administratie goed op orde, maar twijfelt over 1 aspect: zijn wachtwoorden. Dit is er aan de hand:

“Ik ben kortgeleden overgestapt op een volledige online administratie. Jarenlang heb ik alle rekeningen en belangrijke papieren opgeborgen in mappen, maar dat doe ik nu allemaal online. Ik bewaar ook veel op met wachtwoorden vergrendelde websites. Een vriend van mij zei laatst dat ik deze wachtwoorden moet delen met een naaste, omdat niemand anders meer bij de documenten kan als mij iets overkomt. Ik snap de meerwaarde daarvan heel goed, maar toch vind ik het riskant. Wat nou als deze persoon het toch niet zo goed mij mee voor heeft als ik denk, zoals je nu vaak leest? Dat kan helemaal verkeerd uitpakken. Wat zou u doen in mijn situatie?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Amaranthus says:

    Ik ga er dan vanuit dat er geen levenspartner (meer) is die u dit kunt toevertrouwen. Wellicht kunt u deze wachtwoorden bij een notaris op laten tekenen die de benodigde informatie vrijgeeft na uw overlijden. Zo kunnen nabestaanden toch de digitale eindjes voor u afronden mocht dit nodig zijn.