wachtwoorden

Raad Gevraagd: “mijn zoon wil mijn wachtwoorden beheren”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De zoon van Han heeft een programma aangeschaft waarmee hij heeft makkelijk wachtwoorden voor allerlei sites kan beheren. Hij heeft voorgesteld om ook Hans wachtwoorden op deze manier op te slaan. Han heeft zijn bedenkingen.

“Mijn zoon beheert zijn online wachtwoorden sinds kort in een speciaal wachtwoordbeheer-programma. Hij vindt dit ideaal en vroeg me of ik ook gebruik wil maken van zo’n programma. Hij kan het dan installeren en zorgen dat al mijn wachtwoorden erin komen, zei hij. Ik weet dat hij dit goed bedoelt, maar ik vertrouw dit soort programma’s niet voor de volle 100 procent. Bovendien deel ik mijn wachtwoorden bij voorkeur niet met anderen, hoe erg ik  deze personen ook vertrouw. Wat kan ik nu het best doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een antwoord

Reacties (2)

 1. madeliev says:

  U kunt zelf middels een betaalde virusprogramma uw wachtwoorden laten versleutelen.
  Of via Google support.google.com/accounts/answer/6208650?hl=nl
  en zo zijn er wel meer mogelijkheden, die u zonder uw zoons hulp kunt toepassen.
  Als uw meerdere wachtwoorden hebt dan kunt u die niet allemaal onthouden.
  En 1 wachtwoord voor alles gebruiken zonder een versleuteling zou ik u niet aanraden.

 2. Amaranthus says:

  Wat u het beste kunt doen? Mijn advies is altijd; trouw blijven aan jezelf. Als u het niet ziet zitten moet u dit gewoon eerlijk tegen uw zoon zeggen. Laat u tot niets dwingen wat u eigenlijk niet wil. Uit uw schrijven blijkt een gezonde portie achterdocht die u helpt bij het al dan niet vertrouwen van situaties.