Raad Gevraagd: “moet ik mijn ex-man uitnodigen op mijn bruiloft?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Wie een bruiloft organiseert, komt voor veel dilemma’s te staan. Wat wordt de kleur van de ballonnen? Hoe groot wordt de taart? En belangrijker: wie komt wel en wie komt niet op de gastenlijst? Ankie worstelt nogal met de laatste vraag, want zij weet niet of zij haar ex-man moet uitnodigen.

“Ik ben 10 jaar geleden gescheiden van mijn eerste man en ga deze winter opnieuw trouwen. We willen de uitnodigen binnenkort versturen, maar ik ben er nog niet uit of ik mijn ex-man er ook 1 moet sturen. We hebben een goede verstandshouding, maar we spreken elkaar maar een paar keer per jaar. Hij is wel de vader van mijn kinderen, die allemaal aanwezig zullen zijn. Wat nu? Moet ik hem wel uitnodigen, of niet?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

 

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. oosterwijck says:

  Als U uw huwelijk wil beginnen met een valse start, moet je, je ex-man zeker uitnodigen. … Ieder normaal denkend mens, begrijpt, dat een ex echtgenoot niets te zoeken heeft op een tweede kans bruiloft. Een normale ex echtgenoot zou ook niet ingaan, uit fatsoensoverweging, op een dergelijke uitnodiging. Als ik Uw nieuwe echtgenoot was, zou ik al geen zin meer hebben in een huwelijk. Ik denk dat dit tweede kans huwelijk gedoemd is te mislukken.

 2. Hanneman says:

  Wat een onaardigheid allemaal, zo aan de vooravond van een huwelijk. Onaardigheid met inbegrip van de kwalificatie al of geen normaal denkend mens te zijn. Welnu, zonder werkelijk verstand te hebben van huwelijken – tegen mijn eigenlijke zin in vrijgezel voor het leven – zie ik het anders. Ik begrijp de vraag en denk ervan dat hij prima is voor te leggen aan uw voormalig echtgenoot. U geeft al aan dat er sprake is van een relatief normaal, wie weet zelfs goed contact. Bovendien is hij de vader van uw kinderen. Ik stel mij zo voor, anno 2019, dat er niets vreemd is aan een goede verstandhouding met een gewezen huwelijkspartner. De ijzeren huwelijkse moraal is naar mijn idee allang ter ziele en ik zie eigenlijk geen enkele reden om uw gewezen echtgenoot niet aanwezig te laten zijn. Tenzij we hier met een mishandelende, drank en drugsverslaafde, waardeloze pummel van doen hebben, een oordeel wat aan u is. Al of geen uitnodigende kaart lijkt mij een futiliteit. Een gezond overleg en een sfeer waarbij beide partijen gedijen fantastisch. Ik hoop dat u er uit komt en wens u een kansrijk, liefdevol huwelijk.

 3. Nel van Rootzelaar says:

  Is dit een serieuze vraag? Natuurlijk niet! Dat is een afgesloten periode. Denk niet dat uw nieuwe echtgenoot het op prijs stelt als uw ex verschijnt op de bruiloft. Staat volstrekt los van het feit dat hij de vader van uw kinderen is.

 4. Nel van Rootzelaar says:

  Is dit een serieuze vraag? Natuurlijk niet! Dat is een afgesloten periode. Denk niet dat uw nieuwe echtgenoot het op prijs stelt als uw ex verschijnt op de bruiloft. Staat volstrekt los van het feit dat hij de vader van uw kinderen is. Een ongezonde situatie, ook al gaat men goed met elkaar om. Je hoeft geen vijanden te zijn maar uitnodigen op een nieuw huwelijk met een andere partner is vragen om ellende.