raad

Raad Gevraagd: “moet ik mijn dochter weer bij mij laten wonen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Arie’s dochter is net gescheiden en wil weer bij haar vader intrekken. Voor heel even, zegt zij, maar Arie twijfelt. Dit is zijn vraag:
“Mijn dochter is gescheiden en heeft tijdelijke woonruimte nodig voor haarzelf en haar kind. Ze heeft gevraagd of ze tijdelijk bij mij mag wonen. Ik woon alleen in een eengezinswoning en heb op zich ruimte voor haar maar toch twijfel ik. Ze is al eerder ’tijdelijk’ bij mij komen wonen en dat duurde toen ruim 2 jaar. Dat wil ik niet meer, want ik heb mijn eigen leven en ben ook erg gesteld op mijn privacy. Wat moet ik nu doen? Mijn dochter bij me laten wonen en riskeren dat ze langer blijft dan ik wil of weigeren?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  Kokkel says:

  Tuurlijk.last je je dochter dan bij je intrekken je kunt haar en u kleikind toch niet op straat laten staan maar u kunt wel een ultimatum stellen dat ze wel haar best doet zo snel mogelijk haar eigen woonruimte te zoeken

  mabr says:

  Ik zou het in principe niet doen. Wel helpen om zsm eigen woonruimte te zoeken. Het risico dat er binnen de kortste keren spanningen komen is erg groot en daar koopt niemand iets voor. Ieder heeft recht op eigen privacy. Helpen op andere fronten natuurlijk ook.

  Amaranthus says:

  Ben het met voorgaande reacties eens. Hetzelfde gebeurde bijna drie jaar geleden bij mijn zus en dochter. Mijn zus en haar man hebben de dochter wel in huis gehaald. Ondanks dat de dochter wel duidelijk heel actief op zoek was naar woonruimte voor haar en toen 4 jarig zoontje was het toch heel stressvol. het heeft ruim 2,5 jaar geduurd voor de dochter een huis gevonden had. Als mijn zus ze niet opgenomen had was er een kleine mogelijkheid geweest dat dochter voorrang had gekregen bij een woning. Maar omdat zij nu bij mijn zus in woonde gold dat niet meer. Mijn zus heeft er erg onder geleden. Want hoewel je kleinkind in huis hebben erg leuk lijkt is het ook best wel erg veeleisend op haar leeftijd. U schrijft zelf al dat u het niet zo ziet zitten en eraan twijfelt of uw dochter wel weer zo snel is vertrokken als ze, misschien zelf wel, wil geloven. Hoe rot het ook voelt en harteloos het ook klinkt, moet ze ook begrijpen dat het voor u heel ingrijpend zou zijn.