raad

Raad Gevraagd: “moet ik een testament opstellen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Het opstellen van een testament kan lastig zijn, zeker als dit moet gebeuren onder (lichte dwang). Hier heeft Harald mee te maken en daarom stuurde hij ons het volgende:

“Ik ben 76 jaar en heb sinds een tijdje problemen met mijn hart. Deze gezondheidskwaal is voor mijn kinderen het startsein om te beginnen over een testament. Dat hebben mijn vrouw en ik (nog) niet, omdat we er eigenlijk nog niet aan toe waren om dit op te stellen. Mijn kinderen hameren erop dat ik er absoluut een moet opstellen op korte termijn en dat benauwd mij. Het is niet alsof ik stervende ben en bovendien heb ik al een document waarop staat wie welke spullen uit het huis krijgt. Zelf zou ik het daarom het liefst nog uit willen stellen, maar ik vraag me door hun aandringen toch af of dit verstandig is. Wat denkt u?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een reactie

Reactie

    madelieve says:

    Als u bijvoorbeeld geen eigen huis hebt, dus alleen roerende goederen is een testament niet nodig. Uw vrouw is uw erfgenaam, en na haar overlijden uw kinderen. U heeft een document gemaakt waarop u hebt aangegeven wie wat krijgt. Ik zou wel ook uw vrouw dit document laten ondertekenen, zodat daaruit blijkt dat ze haar goedkeuring heeft gegeven. Of het document rechtsgeldig is, dat weet ik niet. Maar de kinderen zullen, in een goede verhouding en uit respect, aan uw verlangen voldoen.

    Wel zou ik regelen dat bij wilsonbekwaamheid een persoon wordt aangewezen die uw belangen of die van uw vrouw behartigt, zoals de bankzaken e.d.