Raad

Raad Gevraagd: “moet ik een second opinion aanvragen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een second opinion aanvragen is de normaalste zaak van de wereld, maar toch kan het een naar gevoel met zich meebrengen. Van zo’n vervelend gevoel heeft meneer De Smet op dit moment last. Daarom kan hij wel wat goede raad gebruiken bij het volgende dilemma:

“Ik ben sinds kort onder behandeling bij een dermatoloog. Zij heeft een huidaandoening bij mij geconstateerd, maar volgens mij is het iets heel anders dan zij zegt. Ik wil daarom graag een second opinion aanvragen, maar hier voel ik me een beetje schuldig over. Het komt misschien over als een messteek in haar rug. Wat zou u doen in mijn geval?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

 

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Hanneman says:

    Uw idee om een second-opinion aan te vragen getuigt van uw betrokkenheid. U onderhoudt geen persoonlijke betrekking met uw dermatoloog. Als het op orde is zal uw dermatoloog professioneel genoeg zijn om uw actie niet als messteek te ervaren. De mogelijke messteek zou van uw verzekeraar kunnen komen dus, let goed op!

  2. Nijman says:

    U twijfelt aan de dermatoloog. Dit is uw goed recht. Het is uw lichaam. Geef aan dat u denkt dat het wat anders is. Bespreek het.