raad gevraagd

Raad Gevraagd: “moet ik de kat wegdoen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Henry heeft weinig familie, maar wel een heel erg lieve kat. Hij kan niet zonder het dier, maar vermoedelijk moeten hun wegen binnenkort toch scheiden…

“7 jaar geleden heb ik een erg lieve kat uit het asiel gehaald. Ik ben dol op dit beest, want hij maakt het alleen zijn voor mij een stuk dragelijker. Omdat ik al wat ouder ben ga ik binnenkort verhuizen naar een sociale huurwoning zonder trappen. Een medewerker van de coöperatie heeft mij verteld dat ik mijn kat niet mag meenemen, wat ik heel erg vind. Ik heb toen gezegd dat ik weinig mensen om mij heen heb en dat mijn kat daarom extra belangrijk voor mij is. Dat is voor alsnog niet voldoende om mijn kat bij mij te mogen houden in mijn nieuwe woning. Wat moet ik nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een antwoord

Reacties (8)

 1. Anneloes37 says:

  Beste mevrouw, mijnheer,

  Zie bijgaande link. Wellicht heeft u er iets aan.
  hartvoordieren.nl/huisdieren-de-huurwoning-wat-mag/

 2. wam53 says:

  wat een onzin om te zeggen dat u de kat niet mee mag nemen, staat dat in de voorwaarden van het huurcontract.
  Ben zelf ooit zo stom geweest om een van mijn katten, weg te doen omdat er in het huurcontract stond dat ik maar twee huisdieren mocht hebben. Later bleek dat niemand zich daar wat van aantrok, en er nooit naar gekeken werd of mensen zich aan die regel hielden…ik zou denken, zonder kat geen ander huis. En wat heeft het er mee te maken dat het een benedenwoning is…Soms laten we ons te veel leiden door regeltjes en controlefreaks. Ronduit respectloos van deze persoon. Ik zou het contract er nog eens goed op nalezen, en gewoon doen wat voor u het beste is…iig geen slapende honden wakker maken..sterkte met de keus.

 3. joopkemna says:

  het ligt eraan of het een huiskat is, of dat hij/zij naar buiten moet? Maar ik weet hoe moeilijk dit moet zijn voor deze man. Als het niet mag,, dan zou ik er over denken om niet te verhuizen, want deze man kan het wel eens heel moeilijk krijgen dan!!!! Eerst al dat een oude boom wordt verplaatst en dan ook nog zijn maatje kwijt raken.
  Wij zijn ook al bijna tachtig en hebben 2 jaar geleden een heel lieve poes aangeschaft en ik kan niet vertellen wat
  dit met ons gedaan heeft. We hebben deze wel aangeschaft nadat we de zekerheid van onze kinderen hebben gekregen dat in geval van overlijden zij voor onze poes gaan zorgen!!! Maar als je al geen kinderen of familie hebt, hoe kan men het deze man aandoen om zijn maatje van hem te scheiden. Maar ja men doet het het ook met mensen, die al 60 jaar bij elkaar zijn!!!!
  Ik wens deze man heel veel sterkte!!!!!!!!!!!!

 4. Maxklantje says:

  Als het na nog eens vragen nog niet mag ,
  zou een ander adres zoeken n uitkomst zijn ,

 5. Hanneke60 says:

  ik woon ook in een sociale huurwoning, maar daar mogen gewoon huisdieren zijn onze buren hadden 2 katten, ik zou eerst eens vragen waarom je geen huisdieren mag want het zou zonde zijn om die lieve kat waar u aan gehecht bent om die weg te doen

  sterkte ermee

 6. Tom1 says:

  Nooit,,maar dan ook nooit!! zou ik mijn kat weg doen, een onvoorwaardelijker maatje vind je nooit en nergens meer. Zit er misschien iets anders achter. Probeer nogmaals de regels goed door te nemen.

 7. ientjebee says:

  Als uw kat een buitenkat is zou dit voor buren een probleem kunnen geven. Dan moet u uw kat laat wennen aan een kattenbak en zorgen dat het dier binnen blijft. Ik kan me bijna niet voorstellen dat de coöperatie dan nog bezwaar heeft. Laat vooral duidelijk blijken dat uw kat niet buiten komt. Juist voor senioren is een klein huisdier heel belangrijk. Misschien kunt u via tussenkomst met de Ombudsman kijken of er een oplossing mogelijk is. Ik zou me geen raad weten als ik mijn katjes weg zou moeten doen bij een eventuele verhuizing. Veel sterkte gewenst!

 8. Nelleke reageert says:

  Zou eerst goed uitzoeken of men bij een huurwoning dit zo maar mag weigeren. Zou iets anders zijn als het een verzorgingshuis betrof. Zou zeker de kat niet wegdoen. Weet niet of u buiten Amsterdam woont, maar er zijn zeker wel plekjes te vinden waarbij u de kar mag meenemen. De liefde van een dier is onvoorwaardelijk. Zijn heerlijke knuffelkonten en die doe je niet weg. Hopelijk komt er een oplossing voor uw probleem.