raad

Raad Gevraagd: “moet ik een huis kopen of huren?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Meneer Groot heeft verhuisplannen, maar het kiezen tussen een koop- of huurhuis blijkt lastiger dan gedacht! Dit is zijn dilemma:

“Ik woon al meer dan 30 jaar in een mooi koophuis, maar ik wil eigenlijk al tijden kleiner gaan wonen. Omdat het nu een gunstige tijd is om te verkopen, ben ik actief op zoek naar een andere woonruimte, maar dat is erg lastig. Ik ben inmiddels 70 en alleenstaand en weet niet zo goed of het nog verstandig is om een huis terug te kopen. Huren lijkt mij een veiligere optie, maar dat is wel een stuk kostbaarder op de lange termijn. Wat te doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (4)

 1. threes says:

  Wij hebben besloten te gaan huren en hebben dat 15 jaar geleden gedaan. We hebben er geen spijt van. De argumenten waren dat wij zelf geen dingen meer hoefden te repareren of te laten doen door iemand van wie je niet weet of het een goeie vakman is. Bedenk of uzelf dat nog zal kunnen, of mensen weet die klussen voor u kunnen doen. (Wij wilden onze kinderen/vrienden niet opzadelen met voor onze huisperikelen) Met het geld uit de verkoop van uw koophuis kunt u een heleboel leuke dingen doen. Geniet van het leven zolang het u nog is gegeven. Succes met de beslissing.

 2. Gerard Peters says:

  Threes , dan weet de belasting je ook te vinden denk ik ?

  1. Nieuwkoop says:

   Wij overwegen ook deze stap te nemen en ben ook benieuwd of de belasting ‘n hoop wil incasseren?

 3. oosterwijck says:

  Meneer Groot, kan beter gaan huren als kopen. Gezien zijn leeftijd en het feit dat hij alleenstaand is (en waarschijnlijk geen kinderen heeft), heeft kopen geen enkele zin. Hij heeft al 30 jaar een koophuis, dus daarmee een mooi kapitaal opgebouwd. Daarmee kan hij nu leuke dingen doen, in de tijd die hem nog rest. Er zullen nog wel familieleden zijn, neven en nichten, die straks het restant van zijn vermogen mogen delen. Maar nu opnieuw kopen voor een hoge prijs, heeft geen zin, daarmee wordt de winst van zijn huidige woning teniet gedaan.