Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn zwager wil zich steeds bewijzen in gezelschap”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

R. heeft een zwager van 82. Hij is nog hartstikke actief, maar zijn gezondheid laat hem soms wat in de steek. R. heeft het idee wat hij dit probeert te compenseren door extra op te scheppen. Dit vindt zij vervelend, maar wat kan ze doen?

” Mijn zwager is al meer dan 50 jaar met mijn zus. Ze hebben aaltijd een bruisend leven gehad, maar door gezondheidsproblemen moeten zij nu een stapje terugdoen. Ik merk dat mijn zwager hier veel moeite mee heeft, want als ik op bezoek komt begint hij nu vaak de grootste verhalen te vertellen en komen ik en mij zus er amper nog tussen. Eerder deed hij dat nooit. Mijn zus zegt dat zij het geen punt vindt, maar ik vind het eerlijk gezegd niet zo leuk dat mijn bezoeken telkens zo’n invulling krijgen. Ik zie het niet echt zitten om het open en bloot op tafel te gooien, want ik vrees dat ik mijn zwager dan tegen de borst stuit. Hoe pak ik dit aan?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

* De foto is puur illustratief

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Waarschijnlijk is het toch de beste oplossing om hier meteen op te reageren. Uw zus weet ook hoe haar man is. U heeft het er blijkbaar wel al met haar besproken. Zij zal er niet boos om worden. Tegen uw zwager kunt u zeggen dat u die verhalen al ontelbare keren hebt gehoord. Uit uw verhaal maak ik niet op dat hij dement is. Als dat wel zo is, dan is er geen oplossing voor uw probleem.