raad gevraagd

Raad Gevraagd: “ik wil geen bezoek”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Op bezoek gaan en bezoek krijgen: sommige mensen zijn er gek op. Els niet. Zij wil liever niet dat er mensen bij haar thuis komen, maar hoe maak je dat duidelijk?

“Ik houd niet van bezoek ontvangen bij mij thuis en ik ga zelf ook niet graag op visite. Alleen thuis zijn vind ik gezellig genoeg. Bovendien heb ik meerdere keren per week sociale contacten buitenshuis via wijkcentra en eethuizen, wat mij prima bevalt. Daarom vraag ik mij af wat ik kan ik zeggen als iemand vraagt of hij of zij bij mij op bezoek mag komen? Of nog erger: als iemand onverwacht op bezoek komt? Ik wil het gewoon echt niet.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. oosterwijck says:

    Plak een briefje op de voordeur, met de tekst: “Geen bezoek aan huis”.

  2. Amaranthus says:

    Als iemand een afspraak wil maken dan zou u met hem of haar in een cafeetje o.i.d. af kunnen spreken. U kunt ook vriendelijk zeggen dat u het heel fijn vindt dat die persoon bij u langs wil komen maar dat u het op het moment geen geschikte periode is. Wanneer u echt heel tactisch bent kun u ook in alle vriendelijkheid zeggen dat u liever geen bezoek thuis ontvangt.

    Bij onverwacht bezoek is hetzelfde melden ook wel zo eerlijk maar wanneer u dit niet direct durft zou u ook met de jas over der arm open kunnen doen en zeggen dat u net op het punt stand zelf weg te gaan en het advies geven de volgende keer eerst te bellen waarna u het volgende telefoongesprek als hierboven laat verlopen.

    Beetje late reactie misschien maar misschien heft u er wat aan.