raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn zus koopt ongezond eten voor onze moeder”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De moeder van Henny is in de 90 en is niet zo goed ter been. Henny en zijn zus helpen hun moeder veel, maar Henny is het niet altijd eens met de manier waarop zijn zus dit doet…

“Mijn zus en ik proberen onze moeder te helpen waar wij kunnen. We hebben allebei zo onze taken: ik maak bijvoorbeeld haar huis schoon en mijn zus doet altijd de boodschappen. De laatste tijd valt mij op dat mijn zus vaak ongezonde dingen voor onze moeder koopt. Ik zie bijvoorbeeld geregeld chips en pakken koek liggen in de kast natuurlijk niets mis mee in principe, maar het is niet echt bevorderlijk voor haar gezondheid als zij hier veel van eet. Mijn zus zegt dat zij deze producten koopt omdat onze moeder hier specifiek om vraagt, maar dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Tot voor kort at zij dit namelijk helemaal nooit en onze moeder is niet een persoon die gemakkelijk van haar gewoontes afwijkt.

Ik ben in staat mijn moeder te vragen of zij inderdaad om deze etenswaren heeft gevraagd, maar ik vind dit ergens ook lastig om te doen. Mijn zus doet immers heel veel voor onze moeder en ik vind het daarom lastig om haar op deze manier te controleren.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    Nelleke reageert says:

    Ik kan me er alles bij voorstellen. De vraag is, of uw moeder dementeert. Is dat het geval dan is het ook meteen te verklaren. Mensen die dementeren willen voornamelijk zoetigheid eten. Dat is wetenschappelijk bewezen.
    Anderzijds denk ik , op je 90e alleen gezond eten, kom op zeg. Laat uw moeder lekker eten wat ze zelf wil. Ik kocht voor mijn moeder ook wat ze lekker vond. Of ik nou € 10,- moest neertellen voor een doosje aardbeien dat interesseerde me niet. Ze kreeg wat ze lekker vond. Mijn moeder was zwaar dement, halfzijdig verlamd en genoot van eten. Ook het bejaardenhuis waar zij verbleef mekkerde dat ze geen witbrood moest eten maar bruinbrood en geen snoep/zoetigheid. Ik mocht van hen geen toetjes/koekjes kopen en alleen maar droge biscuitjes. Ik heb me daar niks van aangetrokken. Ze had al niet zo veel meer. Ze kon genieten van een bak tiramisu met een kop thee als ontbijt! Geweldig toch! Ze heeft iig genoten van haar laatste jaren. Ze is 83 geworden. Mijn advies: laat moeder lekker genieten zolang het nog kan.