Raad

Raad Gevraagd: “ik heb amper nog tijd voor mezelf”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Hanneke’s moeder heeft een ongeluk gehad. Zij houdt van haar moeder en helpt haar graag, maar het wordt haar eigenlijk te veel. Lees hier waar zij mee zit:

“Mijn moeder is laatst gevallen en heeft nu veel hulp nodig. Ik ben het oudste van 4 kinderen en al met pensioen, dus er wordt verwacht dat ik haar verzorg. Nu is het zo dat ik de afgelopen maanden vaker bij mijn moeder ben dan thuis. Ik heb geen eigen leven meer en kan ook niet meer mijn vrijwilligerswerk uitvoeren. Hoe herstel ik de balans tussen zorgen voor mijn moeder en mijn privéleven?”
Hanneke

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reactie

    Amaranthus says:

    Dit is echt een lastige en voor u vervelende situatie. Misschien kunt u een piepklein smoesje gebruiken door aan de andere drie te zeggen dat moeder niet wil zeuren maar toch bij u aangeeft hen ook eens vaker te willen zien. Daarbij oppert u meteen een weekend schema zodat iedereen 1 weekend in de maand voor uw moeder zorgt. Dan heeft ook iedereen 3 weekenden in de maand tijd voor zichzelf. Om u nog verder te ontlasten weet ik niet of u in aanmerking zou komen voor een vorm van thuiszorg (het klinkt bijna wel zo). Als zou het maar zijn voor de uren die u aan uw vrijwilligerswerk zou willen besteden. Ik begon er al mee dat het en lastige is en met een smoesje omdat er toch vaak wrijving komt die niemand wil en omdat ik als buitenstaander erg slecht kan inschatten hoe de precieze situatie is. Toch hoop ik dat u een goede oplossing vind zodat u weer in balans komt want als je zelf ziek wordt kun je ook niet meer voor een ander zorgen.