raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn kleindochter is heel wispelturig”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De 16-jarige kleindochter van G. komt 2 keer per week bij haar eten. Ze hebben het altijd heel gezellig samen, maar haar kleindochter is laatste tijd nogal wispelturig. G. vindt dat een beetje lastig.

“Mijn kleindochter komt al vanaf dat zij heel jong is elke week een paar keer bij mij. Dit is in principe op maandag en vrijdag, maar mijn kleindochter stelt steeds vaker andere dagen voor. Ook wil zij steeds vaker wat later of juist wat vroeger komen. Daarnaast blijft ze, als ze er eenmaal is, soms maar 1 uurtje in plaats van de hele avond. Ik vind dit in principe niet erg, maar het schopt mijn schema wel een beetje in de war. Kan ik hier een opmerking over maken?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (5)

  Nelleke reageert says:

  U geeft zelf al aan dat ze 16 jaar is. De situatie is gewijzigd, ze krijgt een eigen leven. Dat daarin oma niet altijd centraal staat is misschien moeilijk te verteren maar ze komt nog wel regelmatig bij u. Koester die momenten. Ze spreekt waarschijnlijk wat vaker met vriendinnen/vrienden uit. Geef haar die ruimte. Ook al blijft ze een uurtje. U leeft blijkbaar volgens een schema, lijkt me vrij vervelend maar goed, dat is persoonlijk. Ook ik ben met pensioen maar leef zeker niet volgens een schema. Als er iemand langs komt, gezellig. Maakt niet uit of het voor een uurtje is of de hele avond. Het gaat om het idee dat u niet vergeten wordt en dat uw kleindochter het nog steeds fijn vindt om bij oma langs te komen en dat 2x per week. Dat is op zich al heel bijzonder. Geef haar ruimte, het komt u ten goede. Menig oma moet heel lang wachten of er iemand langskomt. Tel uw zegeningen.

  madeliev says:

  Wees blij met de tijd die ze u geeft, zeg er niets over, maar pas u aan én geniet ervan.

  jae pand says:

  Wat heerlijk dat uw kleindochter zo vaak komt! Ja u mag best laten weten dat u het soms lastig vindt omdat uw planning in de war loopt. Laat het alleen niet als kritiek klinken. U kunt dit duidelijk maken door iets te vertellen hoe u uw avond plant. En vertel gerust dat soms het eten wat minder smaakt omdat u het warm moet houden. Daar wordt eten niet lekkerder van. Vraag haar hoe laat zij denkt te komen ivm het bereiden van eten. Als ze kater komt dan afgesproken ‘moet ze de smaak maar voor lief nemen. Overigens pin haar niet op de minuut af dat zal minder prettig vallen. Voor de rest, geniet van het samenzijn. Legio grootouders benijden u.

  Anngelique says:

  Kleine meisjes worden groot en gaan hun eigen leven leiden.
  Je kan haar uitleggen waarom je het niet zo leuk vind.
  Gewoon op een aardige manier zo van “ oma mist je en vind het jammer dat je soms maar zO kort blijft, vind je het soms niet meer gezellig ?
  Maar je moet wel respect hebben dat een ouder worden kind gewoon niet meer zoveel zin heeft om naar oma te gaan maar liever met vriendinnen de stad in gaat.
  Heeft niks met jou te maken maar met haarleeftijd

  engelinde says:

  Begrijp niet dat u als oma daar een probleem van maakt,wees blij dat ze komt,ook als dat ook kort is.
  Ze kan dat van tevoren laten weten aan u ,wat haar plannen zijn.
  Want voor hetzelfde komt ze niet meer, als u haar verplichtingen stelt!