Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vrouw wil een tv in de keuken, ik niet”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Dennis en zijn vrouw zijn net verhuisd en hebben een mooie keuken uitgezocht. Nu wil zijn vrouw er een tv in laten plaatsen, iets waar Dennis niets in ziet.

“Mijn vrouw kijkt graag tv en wil nu een tv laten plaatsen in onze nieuwe keuken. Zo kan zij tijdens het koken naar haar favoriete programma’s kijken, is haar argument. Ik vind dit onzin, want nog geen 4 meter verder staat een tv en 2 tv’s in praktisch 1 ruimte vind ik wat overdreven. Bovendien lijkt het me sterk dat zij zich tijdens het koken ook nog kan concentreren op een tv-programma. Toen ik haar dit vertelde zei ze dat ik geen recht van spreken heb omdat ik weinig kook, maar het is evengoed mijn keuken, dus ik vind dat ik ook zeggenschap heb. Hoe kunnen wij dit oplossen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    Het argument “dan kan ik mijn favoriete programmaks kijken als ik kook” slaat nergens op. Je kan alle programma’s tegenwoordig achteraf terugkijken. Het argument van dat haar man weinig kookt is ook al zo’n flauwekul argument. Blijkbaar is mevrouw TV verslaafd. Terecht dat Dennis zijn poot stijf houdt. Zijn vrouw kan ook na het eten programma’s terugkijken. Ze zijn dan net zo leuk, maakt echt niet uit. Ik kijk al jaren kookprogramma’s achteraf, bij voorkeur als ik op de hometrainer zit. Prima om bij te fietsen.

  2. Amaranthus says:

    U vraagt hoe kunnen wij dit oplossen? Naar mijn mening is er hier geen echte oplossing. Het is of optie A; U krijgt uw zin en mevrouw zit zonder tv te wachten tot de rapen gaar zijn. Of het is optie B; U kijkt naar de ene tv en uw vrouw kan meekoken met kook mee met Max in haar keukentje. Wat ik mis in uw uitleg is een goede reden van u beide. Waarom wil uw vrouw per se wel een tv in de keuken en u per se niet. Pas als je je de standpunten van de ander kunt indenken in begrijpen kun je ook een constructief gesprek gaan voeren en samen besluiten wat het beste is in uw situatie. Het magische woord is samen. Probeer beide uit je starre houding te komen en gun elkaar iets.