raad

Raad Gevraagd: ‘mijn vrouw wil de krant opzeggen’

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Wie op de hoogte wil blijven van het nieuws, hoeft daar tegenwoordig geen krantenabonnement voor af te sluiten. Op het internet barst het immers van de nieuwssites die vaak ook nog eens gratis te raadplegen zijn. Ook de vrouw van Ard leest het nieuws steeds vaker online en wil daarom het abonnement op de krant opzeggen. Ard wordt niet heel enthousiast van deze gedachte:

“Mijn vrouw en ik zijn al meer dan 20 jaar geabonneerd op een grote landelijke krant. Ik lees deze elke ochtend trouw tijdens het ontbijt, maar mijn vrouw laat ‘m steeds vaker links liggen. Zij pakt veel liever de tablet erbij om online te lezen wat er allemaal gaande is. Zij heeft nu al een aantal keer gevraagd of ik dit ook niet zo wil gaan doen, zodat we de krant kunnen opzeggen. Zo’n abonnement is immers niet goedkoop, is haar argument. Ik vind dit niet zo’n goed idee, want ik vind het prettig om van papier te lezen. Toch twijfel ik. Het abonnement is inderdaad duur en van dat geld zouden we ook iets kunnen doen waar we allebei van genieten. Wat nu?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

Geef een antwoord

Reacties (11)

 1. ineke18 says:

  Ook wij hebben jaren de krant gelezen, en ook mijn man heeft hem van voor naar achter gelezen. Ik zelf was er zo klaar mee. Wij hebben 40 jaar in Zeeuws-Vlaanderen gewoond, daar hadden we al die jaren de Stem. Wij zijn sinds 8 jaar verhuist naar Rotterdam. En hebben inderdaad de krant opgezegd. Ook wij lezen het nieuws nu op een tablet, en dat bevalt goed. Wij vonden de krant ook duur, en van dat geld kun je weer iets leuks doen.
  Succes.

 2. B.Harmsen says:

  Kijk op internet of jou krant geen leuke aanbieding heeft en zo ja neem een abonnement voor een zo lang mogelijke periode en deze in laten gaan over een maand en zeg je huidige abonnement op en dit kan ook per maand zodat je geen dag de krant mist.

  Mijn abonnement tegen gereduceerd tarief liep af en moest ruim €36.- pm gaan betalen en eventjes op internet gekeken en heb weer voor drie jaar een abonnement op de krant voor €18,- pm en mis de krant geen dag maar bespaar wel ruim €18,- pm.

  1. Marpie says:

   Ja herkenbaar. Dat doen wij ook. Maar idd opletten met opzeg termijn. Ff een signaal in de agenda zetten.

 3. DeesB says:

  Als u naar de krant belt en aangeeft dat u de krant om financiële reden wilt opzeggen dan krijgt u vaak een veel gunstigere aanbieding. Wij hebben dat zelf gedaan en horen dit ook vaak om ons heen. Gewoon proberen. Succes.

 4. Dahma - ter Horst says:

  Een digitaal abonnement is goedkoper!
  De Volkskrant levert je steeds het laatste nieuws en op zaterdag krijg je de papieren krant met het VolkskrantMagazine.
  Groeten, Jeannet

 5. Myax says:

  Ik heb een papieren abonnement op een landelijke krant en een digitaal abonnement op een buitenlandse krant. Ik merk dat ik het toch veel prettiger vind de papieren krant te lezen. Deze lees ik soms ook in bed en ik neem hem ook vaak mee om onderweg even te lezen. Ik lees ook veel artikelen op de computer (o.a. via Topics, wat bij het papieren abo geleverd wordt), maar vind het erg prettig om een papieren krant te lezen. Mijn digitale krant lees ik minder intensief doordat deze digitaal is.
  Ik zou mijn papieren krant niet gauw weg doen.

 6. Jancis says:

  Gewoon uw krant bellen en zeggen dat het te duur wordt en dat u wilt opzeggen. Zij hebben dan een leuk aanbod, zo heb ik het gedaan. Wel voor twee jaar, maar het scheelt heel veel!!

 7. marijkespeklejansen says:

  Ook wij zijn van een abonnement voor een jaar naar maandelijks gegaan. Duidelijk merkbaar in de kosten. Hiervoor hebben we jaren de krant gelezen d.m.v. een proefabonnement dat steeds vanzelf stopte.

 8. Marianne Steenstra says:

  Omdat we de krant te duur vonden voor de hele week hebben we een weekend krant genomen van vrijdag, zaterdag en maandag, vooral voor de voetbal voor mijn man en voor mij voor de weekendpuzzels(AD). Scheelt heel wat geld per jaar.

 9. Coby Van Roonvan Walsum says:

  Beste mensen, lees de krant digitaal.

 10. Wenal says:

  Beste meneer
  Als het u waard is dit ervoor te betalen en u het financieel kunt opbrengen geniet van uw papieren krant
  Ik heb ook liever een echt boek dan een e- book.
  Als het u echter te duur wordt probeer dan eerst ( een andere?) digitale krant