raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vrienden willen zich niet meer aan de coronaregels houden”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Sinds kort gaan de vrienden van John losser om met de coronamaatregelen. Dit zorgt voor wrijvingen binnen zijn vriendengroep…

“Mijn vrienden en ik zijn heel hecht en doen veel dingen samen. Althans, dat deden we voor de coronacrisis. Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld en vinden vrijwel al mijn vrienden dat we wel weer met elkaar kunnen afspreken bij iemand thuis, maar ik vind eigenlijk dat dit niet kan. Dit omdat dit volgens mij nog steeds niet de bedoeling is en mijn vrienden kennende gaan zij echt geen 1,5 meter afstand houden. Ik heb daarom recent bedankt voor een uitnodiging om bij iemand thuis te komen eten, maar dit werd mij niet in dank afgenomen. Ik heb al uitgelegd dat het niet persoonlijk is, maar dat geloven zij niet. Zij vinden dat ik mij aanstel. Wat kan ik nu doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (11)

 1. Nelleke reageert says:

  Kan me voorstellen dat uw vrienden het normale leven weer willen oppakken. De 1.5m maatregel slaat ook nergens op en is ook nietgewenst is onze samenleving. Dat u niet wil, is uw goed recht.
  De maatregel wordt ons opgedrongen terwijl men niet weet of het echt wel werkt. Hoe lang wil men dat volhouden. Het is niet zeker of men wel een vaccin kan ontwikkelen voor dit virus. Wilt u dan de rest van uw leven de 1.5m vol blijven houden? Dat is geen leven. Onze vrijheid is ons deels afgepakt en ook al gaat het echt heel goed, versoepelen gaat mondjesmaat. Helaas niet voor iedereen. Een deel van de bevolking is blijkbaar niet belangrijk genoeg. Alleen de jongeren als je Rutte moet geloven. Die hebben het allemaal fantastisch gedaan. Mijn ervaring en die van velen is helaas anders. En wat denkt u, het virus werd evengoed niet verder verspreid. Zit heel veel bangmakerij in de maatregelen en dat de jongeren zo’n pluim krijgen is handig voor de verkiezingen van volgend jaar. Als je nu net doet of ze mogen meepraten levert dat weer stemmen op. Helaas zien velen dat niet. Mijn advies asn u, gewoon lekker met uw vrienden meedoen en angst niet laten regeren. Die angst is nergens op gestoeld. Laat uw vrijheid niet afpakken en leef!

 2. madelieve says:

  De maatregelen zijn wel ter onzer bescherming. Mensen die dat niet zien, hebben niets meegemaakt aan narigheid of overlijden ten gevolge van de besmetting van corona van mens op mens. Als je langere tijd bij elkaar bent en één iemand is coronabesmet zonder nog klachten te hebben kun je heel makkelijk zelf besmet raken. Het is mijzelf overkomen, besmet doordat ik bij mijn jongste zoon in de auto zat die corona had op weg naar de zwemles van de kleinzoon. Mijn zoon had alleen een loopneus, verder geen klachten. En dat was al voordat de grote uitbraak plaats vond, we nog geen advies hadden gekregen hoe ons te gedragen. Ik ondervind nog steeds elke dag de gevolgen van de besmetting door corona. Ik vind het een slechte zaak dat mensen nonchalant doen over het afstand houden, en heel egoïstisch ook van deze vriendenkring. Ik denk niet alleen dat je een goede keuze hebt gemaakt, ik weet het wel zeker.

 3. de heer Zomers says:

  constateer dat de heer Rutte en het RIVM ervan uitgaan dat de 1,5 meter samenleving tot september of nog langer gaat duren. Weet zeker van niet… twee redenen:

  a. China leert ons dat Corona na 2,5 maand minder wordt en na 5 maanden nagenoeg is verdwenen – in Nederland en Europa zien we precies hetzelfde.
  Dit komt door de maatregelen maar ook door het feit dat degenen die Corona hebben gehad immuun zijn en anderen niet meer kunnen besmetten – de weerstand bij de overige mensen neemt toe en het virus zwakt af. Corona wordt met de week minder – verwacht dat in juli Corona nagenoeg voorbij is.

  b. dit gebeurt ook in de landen om ons heen, waarbij we nu zien dat de lock down overal wordt versoepeld
  Portugal gooit midden juni alles weer open, waarbij ook de 1,5 meter samenleving verdwijnt
  hetzelfde zien we dadelijk in Griekenland, Spanje, Italië en in landen om ons heen

  Op het moment dat bovenvermelde landen de 1,5 meter samenleving versoepelen naar bijvoorbeeld 1 meter of nog minder… dan kan Nederland (lees de heer Van Dissel, de heer Rutte en de heer Bruls) dit hier niet blijven afdwingen.
  Corona is bijna nihil… de burger en ondernemer pikken het niet meer en wijzen of gaan naar het buitenland.
  Als we in Nederland dingen niet mogen dan gaan we naar Portugal of andere landen met vakantie.

  Ik voorspel – weet 100% zeker dat de 1,5 meter samenleving in of na juli wordt versoepeld naar 1 meter en een tijdje later wordt afgeschaft.

  1. Nelleke reageert says:

   Dhr Zomers: zojuist op het nieuws dat de verkiezingen van volgend jaar waarschijnlijk uitgestekd gaan worden omdat er geen 1.5m afstand gejouden kan worden bij het stemmen. Dat suggereert dat de 1.5m niet afgeschaft gaat worden. Echter, ik ben het met u eens dat dit geen haalbare kaart meer is als alle landen cersoepeken behalve wij. Maar helaas zijn Rutte en van Dissel heersers in deze. Democratie is al down the drain. Macht doet wonderen, dat blijkt wel. Zo hou je het volk in bedwang. Geeft zo’n lekker machtsgevoel. De oppositie hoor je niet, die slikt het ook allemaal. Onbegrijpelijk. Als we zo verder moeten leven als de afgelopen 3 maanden, nou dan weet ik het wel.

  2. Wenal says:

   Nou meneer als amateur immunoloog bent u gigantisch gezakt

  3. Wenal says:

   Nou meneer Zomers u bent als amateur immuloog gigantisch gezakt

  4. Xandra68 says:

   Whahaha….

 4. madelieve says:

  In Groenlo is nu een uitbraak, 45 mensen in een vleesverwerkend bedrijf zijn besmet. In totaal werken er 600 mensen. Ze gaan allemaal in quarantaine. En wat is de oorzaak. O.a. te weinig afstand.
  Mensen die besmet zijn, hebben geen etiketje op hun voorhoofd. Corona is beslist geen griepje zoals er in Nederland onder griep wordt verstaan.
  Het stoort me dat er een houding wordt aangenomen dat de maatregelen onzin zijn, en dat corona binnenkort verdwenen zou zijn. Dat is voor iedereen – en ook voor het buitenland – simpelweg koffiedik kijken.
  Er kan net zo goed een nieuwe opvlamming ontstaan door de versoepeling. En op meerdere plekken, zoals het onderwijs, en door heel Nederland.
  Geen mens weet hoeveel personen daadwerkelijk in Nederland het virus inmiddels hebben gehad. Ook niet het buitenland. We weten niet eens hoeveel corona aan overlijdens heeft gekost, alleen de geregistreerden worden bekend gemaakt. Dus van alles zeggen, over de toekomst , over immuniteit lijkt me niet onderbouwd.

  1. Hansd says:

   wat betreft de besmetting in de slagerij te Groenlo zijn dit de echte cijfers :
   werknemers 657 aantal besmettingen : 147 . Dus haast 80% was niet besmet. 10% van de besmette personen ( ca 15) werden ziek maar zover bekend , niemand hoefde naar het ziekenhuis.
   Dus van de 657 werknemers die in een hal werkte waarin Corona voorkwam zijn er ca 2% ziek geworden en konden / kunnen thuis uitzieken .
   Dit is een mooi voorbeeld dat men niet zo bang moet zijn wat overigens wel te begrijpen is als men de mainstream media volgt die de berichtgeving ongenuanceerd naar buiten brengt met angst makende vette koppen.
   Dit zeer bekende gedicht zegt alles :
   “Een mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest doch dat nooit op komt dagen , zo heeft hij meer te dragen dan God te dragen geeft ……”
   Moet toch bekend zijn bij de max leden ?

 5. Amaranthus says:

  Het gaat er volgens mij in de basis om dat echte vrienden uw standpunt respecteren. Echte vrienden houden namelijk rekening met elkaars wensen en opvattingen ook al zijn zij het niet (helemaal) met u eens. Of die 1,5 nu wel of niet echt helpt. Van echte vrienden mag men support verwachten.
  Ik vindt het jammer voor u dat er zo weinig begrip voor u wordt getoond. Voor zover ik lees heeft u de rest van de vrienden niet verboden te doen wat zij willen alleen voor zichzelf een stapje terug gedaan. De nare sfeer en beschuldiging dat u zich aanstelt is naar mijn mening en voor wat ik uit de tekst kan opmaken, misplaatst.

  Ik hoop dat uw vrienden zich uw kijk op ze zaak ook kunnen voorstellen en u snel weer op goede voet met hen zult staan. Doe niets waar u niet achter staat.

  Veel gezondheid, geluk en vriendschap toegewenst.

 6. Hansd says:

  Ik ben een groot voorstander van het behoud van onze vrijheid en laat mij niet gauw bang maken . Ik kan mij voorstellen dat uw vrienden er behoefte aan hebben om weer bij elkaar te komen maar als u zich daar niet lekker bij voelt is het uw goed recht om thuis te blijven . Elkaar verplichtingen is een ‘no go ‘voor mij , over en weer ..

  Op YOU TUBE staat een mooi interview met Klinisch Ethicus Dr Erwin Kompanje over de Corona . Het stelt u misschien wat geruster youtube.com/watch?v=rlnfnsFz6c8