raad gevraagd

Raad Gevraagd: “huur opzeggen in coronatijd?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Harold woont nu nog alleen, maar hoopt binnenkort bij zijn vriendin in te trekken. maar is dat eigenlijk wel zo handig in coronatijd?

“Mijn vriendin en ik zijn nu 2 jaar bij elkaar. Wij willen al een tijdje gaan samenwonen en zijn een paar maanden geleden tot overeenstemming gekomen dat wij samen in haar huis gaan wonen. Ik zou de huur van mijn woning opzeggen en half mei bij haar intrekken. Maar toen kwam de coronacrisis. Ik vraag me af of het wel zo slim is om nu bij haar in te trekken, want wat als het toch mis gaat? Een nieuw huis vinden is vast erg lastig in deze tijd. Bij haar intrekken en mijn eigen flat aanhouden kan financieel gezien niet.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Amaranthus says:

    Klinkt alsof u “koude voeten” heeft gekregen. Dit heeft feitelijk niet veel met corona te maken.
    Een relatie kan altijd mis gaan. Waarom denkt u nu plotseling dat het mis zou kunnen gaan? Zijn er aanwijzingen voor een onderbuikgevoel heeft waardoor deze relatie mis zou kunnen gaan. De reden van dat onderbuikgevoel daar zult u dan samen over moeten spreken. De rest van het probleem dat u benoemt, een nieuw huis vinden etc, was er voor het virus ook al. Blijf eerlijk naar uzelf en uw vriendin. Spreek met haar over uw twijfel en ruim eventuele problemen door gesprekken of afspraken uit de weg. Natuurlijk blijft het moeilijk een nieuwe fase in te gaan en daar is moed voor nodig. Maar het is het vaak ook waard om uit een vertrouwde situatie naar een nieuwe te gaan. Veel wijsheid toegewenst en dat u samen nog maar lang gelukkig mag zijn ongeacht of u uiteindelijk wel of niet bij elkaar gaat wonen.