raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vader wil mijn kind niet meer naar sport brengen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De vader van Dina brengt haar zoon elke week naar zijn voetbalwedstrijd en haalt hem daarna weer op. Dina werkt altijd op zaterdag, dus heeft dit lang geleden zo met haar vader afgesproken. Nu wil haar vader dit niet meer doen…

“Mijn vader is kort geleden met pensioen gegaan en heeft nu meer tijd voor al zijn hobby’s. Laatst vertelde hij mij dat hij lid is geworden van een vogelclub en dat hij daarom mijn kind niet meer naar voetbal kan brengen. De club komt immers samen op zaterdag. Ik vond het moeilijk om hier gepast op te reageren, want we hebben jaren geleden afgesproken dat mijn vader mijn zoon elke week naar de voetbal brengt omdat ik dan werk. Nu schuift hij dit dus van tafel zonder overleg en moet ik sindsdien steeds iemand regelen die mijn zoon kan brengen. Hoe kan ik hier het best mee omgaan? Ik wil niet boos worden op mijn vader, want dan krijgen we misschien ruzie, maar ik wil dit ook niet zomaar laten gebeuren.”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

  Erik S. says:

  Het is bewonderenswaardig dat uw vader zich vele jaren opgeofferd heeft door uw kind elke zaterdag naar sport te brengen. Hij heeft het volste recht om zich op zijn liefhebberij te gaan richten nu hij daar eindelijk tijd voor heeft. Hij moet nu gaan prioriteren en zijn interesse voor zijn hobby wint. U bent daar nu de dupe van en moet het wegbrengen van uw kind anders gaan regelen. Uw kind is in de eerste plaats uw verantwoording en niet dat van uw vader. Ik ben er zeker van dat u tot een oplossing komt zonder dat uw vader een slecht geweten hoeft te krijgen.. Succes ermee.

  janie says:

  Nee, u wil dit niet zomaar laten gebeuren. U koopt een grote bos bloemen en bedankt hem met een dikke kus voor al die jaren dat hij uw zoon naar de voetbal wilde brengen. Uw zoon is uw verantwoording en niet die van uw vader. Er staat niet bij hoe oud uw zoon is, maar kan hij er niet zelf naar toe op de fiets. Hoelang had u gedacht dat hij nog weggebracht moest worden. Laat uw vader lekker genieten van zijn pensioen.

  Amaranthus says:

  U schrijft; “Ik wil niet boos worden op mijn vader”. Maar eigenlijk zegt u daarmee; “Ik ben eigenlijk boos op mijn vader maar ik onderdruk het omdat ik niet de oorzaak wil zijn van een ruzie”. Verder mag u dankbaar zijn dat uw vader zo lang voor u heeft klaargestaan. Dankbaar ook, voor het feit dat uw vader blijkbaar nog fit genoeg is om een nieuwe hobby te beginnen. Dankbaar dat u een überhaupt een zoon heeft waar voor mag zorgen. U wilde een kind en afspraken uit het verleden staan niet in steen gebeiteld. U schrijft; “Nu schuift hij dit van tafel zonder overleg…” Wat had uw vader dan moeten doen? Hij hoeft toch niet bij zijn kinderen te bedelen of hij gebruik mag maken van zijn eigen vrije tijd!? De hiervoor gedane optie om het kind, indien het inderdaad een geschikte leeftijd heeft en de omstandigheden qua veiligheid dit toelaten, ) zelf te laten fietsen kijkt mij een heel juiste.