raad gevraagd

Raad Gevraagd: “moet ik organisatie van familieactiviteiten uit handen geven?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Rina organiseerde jaarlijks samen met haar schoonzus de familiedag. Nu haar schoonzus is overleden, weet Rina niet meer zeker of zij de familiedag nog wel wil organiseren. Wat moet zij doen?

“Mijn schoonzus en ik organiseerde altijd het jaarlijkse familie-uitje altijd samen. Dat was altijd heel erg leuk om te doen. Nu er door het loslaten van de coronamaatregelen weer een familiedag mogelijk is, wordt er door familie regelmatig gevraagd wanneer er weer 1 zal zijn. Ik vind dit lastig, omdat ik zoiets eigenlijk niet zonder mijn overleden schoonzus wil doen. Ik ben namelijk bang dat ik het in mijn eentje niet kan. Is het beter om de organisatie daarom uit handen te geven, of is het beter om het gewoon alleen te proberen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

(Beeld: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    madeliev says:

    Ik zou dit voorleggen aan de familie. Wellicht is er iemand anders die kan meehelpen om dit te organiseren, want buiten dat het meer werk is het ook niet leuk om niets te kunnen overleggen, de verantwoordelijkheid alleen te dragen. Uiteindelijk is het een familiegebeuren dus mag en moet de familie toch wel hierover ingelicht worden en meedenken.