raad gevraagd

Raad Gevraagd: “hoe ga ik om met nieuwe partner van mijn broer?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De vrouw van Reina haar broer is vorig jaar overleden en sinds kort heeft hij een nieuwe vriendin. Zijn kinderen zijn niet blij met de nieuwe partner van hun vader, dus Lieke weet niet zo goed hoe zij met de situatie moet omgaan.

“De vrouw van mijn broer is vorig jaar vrij plotseling overleden. Mijn broer heeft nu sinds kort een nieuwe relatie, iets wat niet in goede aarde is gevallen bij zijn kinderen. Ze verkondigen hun mening over deze vrouw luid en duidelijk binnen de familie. Ikzelf heb haar nog niet ontmoet, maar dat gaat binnenkort wel gebeuren. Ik vind dat lastig, want ik heb ook zo mijn mening over de situatie, maar ik gun mijn broer ook een nieuwe liefde. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Amaranthus says:

    Ik zou eigenlijk adviseren om zo open en positief mogelijk deze ontmoeting in te gaan. Uit uw schrijven blijkt dat u alleen nog maar verhalen over deze nieuwe relatie heeft gehoord. Op die manier krijgt deze persoon een echt kans. Maar als ik het zo lees; “want ik heb ook zo mijn mening over de situatie” is dat al geen optie meer. Waarom komt u dan hier alsnog vragen wat te doen?

    madeliev says:

    Vertrouw op uw eigen oordeel. Ook al bent u nog niet zo ver om een ‘nieuwe’ schoonzuster te ontvangen. U houdt van uw broer en gunt hem daarom nieuw geluk. Houdt dat in gedachten.