belastingaangifte

Raad Gevraagd: “belastingaangifte van neef zorgen voor conflict”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Marks zus heeft hem gevraagd om haar zoon te helpen bij de komende belastingaangifte. Mak is boekhouder dus bedreven op dit vlak, maar heeft weinig zin om zijn neef te helpen.

“Mijn zus heeft gevraagd of ik samen met mijn neef zijn komende belastingaangifte wil doen. Hij is pas gescheiden en zijn vrouw deed dit altijd. Aangezien zij dit nu niet meer zal doen, moet hij het zelf doen en dat is blijkbaar niet zijn sterkste kant. Ik heb gezegd dat ik dit niet ga doen. Mijn neef is volwassen en als hij wil dat ik hem help, moet hij dit zelf vragen en niet zijn moeder dit laten doen. Toen ik dit zei tegen mijn zus, werd zij kwaad. Ik vind niet dat het aan mij is om hier op terug te komen, maar ik vind het ook niet fijn dat dit nu in de lucht hangt. Wat kan ik doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Amaranthus says:

    U heeft al “nee” gezegd en daarmee is de kous eigenlijk af.

    Als er kou in de lucht hangt is het aan u om uw excuses aan te bieden aan uw zus. Dat zal hopelijk voor u helpen. Misschien helpt het ook om iets meer begrip voor uw zus op te brengen. Zij heeft een zoon die is gescheiden. Ouders blijven zich altijd zorgen maken over hun kind, hoe oud dit kind ook is. Deze zoon zit nu in een nare tijd want een scheiding is niet niks. Zijn ongeluk trekt uw zus zich ook aan. Zij is immers voor altijd zijn moeder en hoopt dat het goed met haar kind gaat. Dan vraagt zij u om hulp en u toont, zoals ik het uit de tekst haal geen greintje begrip. Dan hoeft u niet verbaasd te zijn dat zij zich onbegrepen en door u in de kou gelaten voelt door u.

    Mooier kan ik het niet maken.