raad gevraagd

Raad Gevraagd: “Mijn schoonzoon wil niet helpen in het huishouden”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De dochter en schoonzoon van Herma wonen tijdelijk bij haar in huis omdat hun eigen huis verbouwd moet worden. herma vindt dit doorgaans gezellig, maar het feit dat haar schoonzoon niet wil helpen in de huishouding zit haar dwars.

“Sinds mijn man 2 jaar geleden is overleden woon ik alleen in ons huis. Het is best groot, dus toen mijn dochter vroeg of zij tijdelijk bij mij kon intrekken omdat haar huis verbouwd wordt, hoefde ik niet lang na te denken. Het nadeel van een groot huis is dat je het ook allemaal schoon moet houden. Nu mijn dochter en schoonzoon bij mij wonen moet er vaker worden schoongemaakt. Mijn dochter helpt mij daarbij, maar mijn schoonzoon doet niets. Ik heb hem al een aantal keer laten weten dat hij ook weleens wat kan doen, maar dan zegt hij dat mijn dochter zegt dat dat niet hoeft omdat hij het in haar ogen niet goed kan. Omdat ik niet in hun relatie wil wroeten ga ik niet aan mijn dochter vragen of dat klopt, maar vervelend vind ik zijn gedrag wel. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij toch meehelpt, zonder dat ik mijn dochter tegen de borst stoot?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    U kunt aangeven blij te zijn met zijn hulp door bv te stofzuigen. En ook al heeft uw dochter misschien gelijk, niemand vindt het leuk om te horen dat hij/zij het niet goed doet. Dan zou u kunnen aangeven als hij gestofzuigd heeft hoe fijn u het vindt. Daarmee geeft u aan dat u het waardeert wat hij heeft gedaan. Iedereen wil gewaardeerd worden. Ook al zou u het zelf misschien anders doen, accepteer het als iemand het niet helemaal doet zoals u wil, de wereld vergaat er niet mee. Hij voelt zich dan ook gewaardeerd en zal de volgende keer uit zichzelf de stofzuiger pakken.

  2. madeliev says:

    Een algemeen gesprekje tussen moeder en dochter over het dilemma – moeten mannen van ons vrouwen meehelpen in de huishouding of doen we het liever toch zelf, om welke reden dan ook, kan al veel opheldering geven. U hoeft dan niet aan te geven dat u eigenlijk haar man bedoelt. Maar u vindt in ieder geval van wel. . U hebt er moeite mee, en dat is uw dilemma. Maar als uw dochter inderdaad vindt dat hij het niet goed genoeg doet, ze liever zelf schoonmaakt dan kunt u niets anders doen dan u erbij neerleggen bij het feit dat de situatie is zoals die is.