Kerstversiering buiten

Raad Gevraagd: “mijn overburen versieren de voortuin te uitbundig”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Kerst staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer uitpakken met kerstversiering. De overbuurman van Cees is geen uitzondering. Sterker nog, zijn overbuurman is een zeer enthousiaste versierder, iets waar Cees niet zo blij mee is.

“Zodra Sinterklaas weg is brengen mijn overburen hun voorgevel en hun kleine tuin in de kerststemming. Kosten noch moeite worden gespaard, waardoor het tuintje je al van verre tegemoet schittert. Hartstikke leuk, maar als je er tegenover woont is het soms iets minder. Omdat de huizen in mijn straat vrij dicht op elkaar staan is het door dit lichtjesfestijn ook een stuk lichter in mijn woning. Ik vind dit niet prettig en doe de gordijnen daarom eerder dicht dan normaal. Ik zou willen dat mijn overburen een aantal lichtsnoeren weghalen om de schittering te verminderen, maar ik weet niet zo goed of ik dit van hen kan vragen.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

* Het huis op de foto bovenaan dit artikel is niet het huis van Cees’ overburen

Geef een reactie

Reacties (2)

  oosterwijck says:

  Kerststemming??? … Kerstgekte, evenals nieuwjaarsgekte en voetbalgekte. Voor zinnige mensen blijft het onbegrijpelijk waarom een bepaald deel van de bevolking zo uitbundig moet tonen, hoe blij ze zijn, op bijzondere dagen. De kamer vol zetten met allerlei troep is niet voldoende. Ook de straat moet eraan geloven. Ook de jaarwisseling wordt uitbundig gevierd met zinloos vuurwerk en vreugdevuren, die een halve stad bedreigen. En als er weer een voetbalwedstrijd is, verkleden ze zich massaal in oranje kledij compleet met pruiken vlaggen en toeters. Voer voor zielknijpers.

   B.Harmsen says:

   Aan u bijdrage heeft de vragen stelster veel en de tips zullen zeker bijdragen tot een oplossing.

   Ik zou persoonlijk de buurman een compliment geven voor zijn prachtige en uitbundige kerstverlichting maar vragen of het een tandje minder kan en de verlichting na bv. 21.00uur te doven. Nodig hem desnoods uit om bij u thuis te aanschouwen welke overlast u onder vindt van zijn kerstverlichting.

   Succes.